Περνάει από την γερουσία των ΗΠΑ η ψηφιακή ταυτότητα πολιτών
Μετά τις ΗΠΑ θα καταστεί υποχρεωτική για όλα τα κράτη στον κόσμο.
Μια διυπηρεσιακή ειδική ομάδα εργασίας της οποίας θα είναι η υποστήριξη «αξιόπιστης, διαλειτουργικής επαλήθευσης ψηφιακής ταυτότητας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» θα  δημιουργηθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά από ψηφοφορία της επιτροπής της Γερουσίας.
Η νομοθεσία πίσω από την ειδική ομάδα, γνωστή ως Improving Digital Identity Act, ψηφίστηκε από την Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα με ψήφους 11-1. Προχωρά τώρα στην Γερουσία για συζήτηση.
Η νομοθεσία σημειώνει ότι δεν υπάρχει εύκολη και οικονομικά προσιτή μέθοδος για τις κυβερνητικές υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις να επαληθεύουν εάν ένα άτομο είναι αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι, επιτρέποντας στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.
«Η ανεπάρκεια των τρεχουσών λύσεων ψηφιακής ταυτότητας υποβαθμίζει την ασφάλεια και το απόρρητο για όλους τους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρειάζονται λύσεις επόμενης γενιάς που βελτιώνουν την ασφάλεια, το απόρρητο, την ισότητα και την προσβασιμότητα», αναφέρει το νομοσχέδιο.
Λέει ότι η κυβέρνηση είναι «μοναδικά τοποθετημένη για να παρέχει κρίσιμα στοιχεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις στην υποδομή ψηφιακής ταυτότητας των Ηνωμένων Πολιτειών και ενισχύουν τις λύσεις ψηφιακής ταυτότητας και ελέγχου ταυτότητας του ιδιωτικού τομέα».
Ελπίζεται ότι η δημιουργία μιας διαδικτυακής μεθόδου επαλήθευσης θα εξουσιοδοτήσει τις κρατικές υπηρεσίες και τον ιδιωτικό τομέα να μειώσουν τον «σημαντικό κίνδυνο» που συνδέεται με το άνοιγμα νέων λογαριασμών, καθώς και να διασφαλίσει το απόρρητο γύρω από διαδικτυακές υπηρεσίες «υψηλού κινδύνου, υψηλής αξίας».
Το νομοσχέδιο εισήχθη ως ανταπόκριση σε έκκληση της δικομματικής Επιτροπής για την Ενίσχυση της Εθνικής Κυβερνοασφάλειας προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να λειτουργήσουν ως «μια έγκυρη πηγή για την επικύρωση των χαρακτηριστικών ταυτότητας» σε όλη την αγορά ψηφιακών ταυτοτήτων. Εάν εγκριθεί, θα συσταθεί μια Ειδική Ομάδα για τη Βελτίωση της Ψηφιακής Ταυτότητας για να συμβάλει στη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.
Η ψήφιση της νομοθεσίας συνδυάζει σχεδόν δύο δωδεκάδες κρίσιμες εγκρίσεις νομοσχεδίων στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένου του δικομματικού νόμου περί ασφαλούς λογισμικού ανοιχτού κώδικα, ο οποίος θα δεσμεύει νομικά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην προστασία του λογισμικού ανοιχτού κώδικα όπως το ChatGPT.
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για την κυκλοφορία εθνικών ψηφιακών αναγνωριστικών
 
Η ψήφιση του νόμου για τη βελτίωση της ψηφιακής ταυτότητας στο επόμενο στάδιο της συζήτησης ακολουθεί τη διαρροή τον Φεβρουάριο του σχεδίου όρων ενός σχεδίου εκτελεστικού διατάγματος το οποίο υπογράμμιζε ότι η υπηρεσία ψηφιακής ταυτότητας Login.gov της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ θα μπορούσε να επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο .
Το προσχέδιο εντολής του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ που ελήφθη με ομοσπονδιακό τίτλο τεχνολογίας FCW υποχρεώνει τη Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών να κλιμακώσει την υπηρεσία επαλήθευσης ταυτότητας και ελέγχου ταυτότητας Login.gov, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας μία μόνο σύνδεση ? αυξάνοντας την απήχησή της σε ολόκληρη τη χώρα .
Σύμφωνα με τη διάταξη, η οποία δεν μπορεί να γίνει πολιτική έως ότου υπογραφεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί από τον Λευκό Οίκο, οι χρήστες των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το Login.gov ή μια πλατφόρμα ψηφιακής ταυτότητας που διαχειρίζεται το ατομική αντιπροσωπεία. Στοχεύει στη μείωση της απάτης στο σύστημα παροχών.
Πηγή: www.globalgovernmentforum.com

Αφήστε μια απάντηση