Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος το 1999 επί επιθέσεως του ΝΑΤΟ στη Σερβία εμφανίστηκε να βγαίνει από την ι. λάρνακα να ντύνεται με στρατιωτική στολή και να λέει:”

Πάω στη Σερβία, γιατί εκεί διώκεται η Ορθοδοξία!” Σήμερα διώκουν και πάλι την Ορθοδοξία, τη Ρωσία!

Ο καθηγητής Θεολογίας Γιώργος Ι. Βερνέζος, γιος του π. Ιωάννη Βερνέζου (προισταμένου του ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπιο Ευβοίας ως την κοίμηση του το 2017) είπε τα εξής: «Λίγο πριν από το Πάσχα του 1999, δύο πιστοί από διαφορετικές περιοχές ήρθαν στο ναό για να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου, του οποίου το σώμα ήταν άφθαρτο.Αν και δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον, είπαν στους ιερείς αυτού του ιερού ναού μια σχεδόν πανομοιότυπη ιστορία.
Είδαν, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, τον Άγιο Ιωάννη να βγαίνει από την ιερή λάρνακα, να απεκδύεται τα ιερά άμφια με τα οποία ήταν ντυμένος και να φορά στρατιωτική στολή και να λέει: Πάω στη Σερβία, γιατί εκεί διώκεται η Ορθοδοξία! “
Η ειρήνη, που σήμαινε και το τέλος των βομβαρδισμών της Ορθόδοξης Σερβίας, υπογράφηκε στο Κουμάνοβο την ημέρα που εορτάζεται ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, στις 9 Ιουνίου κατά το νέο ημερολόγιο (27 Μαΐου κατά το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθεί η Σερβία). Σήμερα Ρώσοι και Σέρβοι γιορτάζουν τον Άγιο..

Και τώρα διώκουν και πάλι την Ορθοδοξία, τη Ρωσία!

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση