ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ” ΣΟΚ και ΔΕΟΣ και αρχίζουν οι καραμπόλες σε όλη την ΕΕ, η Γαλλία μένει δίχως πυρηνική ενέργεια”

Επικαιρότητα με συνέπειες , διαβάζουμε:

Αντί να μειώνονται, οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται, με την Αφρική, και συγκεκριμένα τον Νίγηρα, να αποτελεί το τελευταίο κομμάτι στο παζλ των χωρών όπου επικρατεί αναβρασμός και ταραχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Νίγηρας σταματά τις εξαγωγές ουρανίου και χρυσού στη Γαλλία.
Αυτό ανακοινώθηκε από νέες δυνάμεις που ήρθαν ξαφνικά στην εξουσία ως αποτέλεσμα εσωτερικής αναταραχής.
Η απόφαση έχει τεθεί σε ισχύ και ήδη μπλοκάρεται η ροή του κίτρινου αλλά και του ραδιενεργού μετάλλου, με εξαιρετικά αόριστη την προοπτική ανατροπής αυτής της απόφασης.
Σε κάθε περίπτωση, το κράτος του Νίγηρα και όλα όσα συμβαίνουν εκεί τώρα είναι παράδειγμα της αποικιακής δομής πάνω στην οποία χτίζεται όλη η δυτική ευημερία.
Και επίσης είναι πλέον πιο ξεκάθαρη από ποτέ η επιβεβαίωση των λόγων του Vladimir Putin ότι η παλιά τάξη καταρρέει και ο κόσμος εισέρχεται σε μια εντελώς νέα εποχή.

Η βιομηχανική εξόρυξη ουρανίου σε αυτήν την περιοχή ξεκίνησε το 1971, και παρόλο που ο Νίγηρας είχε ήδη αποκτήσει επίσημα την ανεξαρτησία εκείνη την εποχή, όλοι οι φυσικοί πόροι κατασχέθηκαν αποκλειστικά προς το συμφέρον και το όφελος της πρώην μητρόπολης.
Ο δυτικός Τύπος και η προπαγάνδα ζωγράφιζαν την εικόνα των εντελώς ανεξάρτητων χωρών, αλλά μόλις το 2023 μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους.
Εδώ και μισό αιώνα, περίπου δύο χιλιάδες τόνοι ουρανίου αναδύονται κάθε χρόνο από τα σπλάχνα της ερήμου, γεγονός που τοποθετεί τον Νίγηρα έβδομο τη τάξει στην παγκόσμια κατάταξη.
Δύο εταιρείες, η SOMAÏR και η COMINAK, πραγματοποιούν επιτόπιες έρευνες, ενώ τα προϊόντα τους χρησιμοποιούνται για φυγοκέντρηση της εκμετάλλευσης Orano.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμη και ο ιστότοπος του Γάλλου κατασκευαστή καυσίμου αντιδραστήρων αναφέρει ότι από τη δεκαετία του εβδομήντα του περασμένου αιώνα, η πώληση ουρανίου και χρυσού αποτελεί βασική πηγή εθνικού και περιφερειακού πλούτου.
Είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα οι εξαγωγές πήγαιναν στην πρώην γαλλική μητρόπολη.
Δηλαδή, το Παρίσι ρουφάει όλο το ζουμί από τον Νίγηρα, με αντάλλαγμα λίγα ευρώ ώστε η χώρα να γεμίσει τον πενιχρό προϋπολογισμό της.

Η πιο πυρηνική χώρα στην Ευρώπη

Όπως γνωρίζετε, η Γαλλία είναι η πιο πυρηνική χώρα στην Ευρώπη, και από πολλές απόψεις αυτή η ηλεκτροθερμική ηγεμονία εξασφαλίστηκε από συνεχείς εισαγωγές από τον Νίγηρα, όπου σε τρία πεδία οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά, χωρίς ρεπό και αργίες”

Αφήστε μια απάντηση