Game Over για το Κίεβο: O ρωσικός Στρατός φτάνει στις πύλες των Κουπιάνσκ και Σεβέρσκ – Οι Ουκρανοί ξέμειναν από πυρομαχικά- Στέλνουν Ταξιαρχίες από Ζαπορίζια-Ντονέτσκ

Η Ουκρανία μεταφέρει επειγόντως εφεδρείες και δημιουργεί νέα γραμμή άμυνας!

Η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση μεταφέρει επειγόντως Ταξιαρχίες από το μέτωπο της Ζαπορίζια και του Νοτίου Ντονέτσκ προς το Κουπιάνσκ καθώς οι ρωσικές Στρατιές συνεχίζουν την προέλαση τους.

Πρακτικά είναι Game Over για το Κίεβο καθώς αποδυναμώνει τα μέτωπα της Ζαπορίζια και Νοτίου Ντονέτσκ βάζοντας τέλος και στην αντεπίθεση η οποία έτσι και αλλιώς είχε βαλτώσει.

Όπως αναφέρει σε ενημέρωση του ο Rybar και δείχνουν οι χάρτες στο τέλος του κειμένου, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει τα οχυρά των Ουκρανών στο δάσος Serebryansky και βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής από το Σεβέρσκ.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην περιοχή Liman Pervy, στην περιοχή Novoselovsky και στα δάση των Torsky και Serebryansky.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βελτιώσει σημαντικά τις θέσεις τους βόρεια του Σεβέρσκ και κατέλαβαν μέρος των ουκρανικών θέσεων στο “Serebryansky lesnichestvo”.

Στην περιοχή του Kupyansk, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικές ομάδες αναγνώρισης επιτίθενται στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του Καλίνοβο.

Νοτιοδυτικά του Liman 1, Ρώσοι στρατιώτες έχουν εμπλακεί σε μάχες με την 101η ουκρανική Ταξιαρχία κοντά στον ποταμό Oskol. Οι ουκρανικοί σχηματισμοί προσπαθούν να αντεπιτεθούν και να εξαλείψουν το ρωσικό προγεφύρωμα αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει.

Αυτή τη στιγμή, ο ουκρανικός Στρατός ετοιμάζεται για αντεπίθεση. Στην περιοχή του Kupyansk, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, έχει φτάσει μια μονάδα της 115ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του 10ου Σώματος (Στρατηγική εφεδρεία του ουκρανικού Στρατού). Στόχος είναι να ανακοπεί η ρωσική προέλαση προς το ανατολικό Κουπιάνσκ στο ύψος της Synkivka.

Σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, λαμβάνουν χώρα μάχες για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες.

Δείτε στο βίντεο την ενημέρωση από τον Rybar

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Ελέγχουμε τμήμα του Novoselovskoye – Συνεχίζεται η προέλαση

Ο ρωσικός στρατός ανακατέλαβε τμήμα του Novosyolovske, καταστρέφοντας τις ουκρανικές θέσεις και αιχμαλωτίζοντας τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ;

“Τα αποσπάσματα εφόδου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Novoselovskoye, όπου ανακατέλαβαν μέρος του οικισμού, καταστρέφοντας μια σειρά από ουκρανικά οχυρά.

Μερικοί από τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έσωσαν τη ζωή τους αφού παραδόθηκαν στους Ρώσους στρατιώτες .

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεσή του στο μέτωπο του Κουπιάνσκ, καταστρέφοντας και εκτοπίζοντας τον ουκρανικό Στρατό, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, αποσπάσματα επίθεσης, προχωρώντας προς την κατεύθυνση των περιοχών Novoselovskoye και Timkovka, στην περιοχή Χάρκοβο, βελτίωσαν την τακτική τους θέση.

Στην περιοχή του Novoselovskoye οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν με επιτυχία δύο επιθέσεις από μονάδες της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του ουκρανικού Στρατού.

Κτυπήθηκαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Timkovka, Kotlyarovka, Pershotravneve της περιοχής Χάρκοβο, Novoselovskoye και Artemovka του Λουγκάνσκ.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε περισσότερους από 40 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο Grad MLRS, αυτοκινούμενα πολωνικά συστήματα Krab , δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika, πυροβόλα Nona , Msta-S καθώς και ένα «Msta-B».

Βίντεο: FPV drone καμικάζι κατά ουκρανικού χαρακώματος

Οι Ρώσοι εντόπισαν έλλειψη πυρομαχικών στις ουκρανικές Δυνάμεις στον τομέα Σβάτοβο-Κουπιάνσκ

“Επί του παρόντος, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που επιχειρούν στην κατεύθυνση Σβάτοβο, έχουν σαφή έλλειψη πυρομαχικών” ανέφερε Αξιωματικός της μονάδας πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το διακριτικό κλήσης “Ben”, αναφέρει το RIA Novosti.

Το γεγονός αυτό σημείωσε χτες και το WarNews247 καθώς η ουκρανική Διοίκηση απέσυρε μία ταξιαρχία χωρίς να έχει χαθεί το 85% του προσωπικού της όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: Προς βίαιη διάβαση του ποταμού Oskol: Οι ρωσικές Στρατιές συνέτριψαν έξι ουκρανικές αντεπιθέσεις και έκοψαν τον οδικό άξονα Κουπιάνσκ-Κρεμίνα – Δεκάδες αιχμάλωτοι

Ο Ρώσος αξιωματικός πληροφοριών σημείωσε ότι από τον Δεκέμβριο του 2022, ο αριθμός των βομβαρδισμών εναντίον ρωσικών στρατευμάτων από ουκρανικούς σχηματισμούς άρχισε να μειώνεται στον τομέα του Σβάτοβο.

“Βάλλουν εναντίον μας όλο και λιγότερο συχνά. Ο κύριος στόχος δέχεται μία ή δύο το φορές το πολύ επίθεση, όχι παραπάνω. Εάν χρειάζεται να δαπανηθούν περισσότερες οβίδες, τότε, η προσαρμογή των χτυπημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος”.

Όπως είπε στο RIA Novosti ο Ρώσος Αξιωματικός με το διακριτικό κλήσης “Ben”, η έλλειψη πυρομαχικών στην κατεύθυνση Σβάτοβο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα κύρια αποθέματα και οι πόροι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν στη Ζαπορίζια, στο Νότιο Ντονέτσκ και στο Μπαχμούτ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιώτη, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πλέον σε θέση να εκτοξεύσουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό οβίδων σε σύγκριση με τους ουκρανικούς σχηματισμούς.

Bίντεο από την κατεύθυνση της Λιμάν

Βίντεο: Lancet κατά ουκρανικών στόχων στο Κουπιάνσκ

Η Ουκρανία μεταφέρει επειγόντως εφεδρείες στο Κουπιάνσκ και δημιουργεί νέα γραμμή άμυνας!

Οι ουκρανικοί σχηματισμοί χάνουν τον έλεγχο των θέσεων τους και υποχωρούν, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τις αρχές της περιοχής του Χάρκοβο.

Οι ρωσικές μονάδες εισβάλλουν σε προπύργια ουκρανικών σχηματισμών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, προφανώς, δεν διαθέτουν αρκετούς πόρους για να υπερασπιστούν τις θέσεις τους.

Για το λόγο αυτό, η Ουκρανία μεταφέρει επειγόντως εφεδρείες στο Κουπιάνσκ και δημιουργεί μια νέα γραμμή άμυνας στο ίδιο το Κουπιάνσκ.

Η ουκρανική διοίκηση φοβάται ότι με τέτοιο ρυθμό προέλασης, τα ρωσικά στρατεύματα θα βρίσκονται σύντομα στην πόλη του Κουπιάνσκ και θα είναι πολύ προβληματικό να διατηρηθεί ο στρατηγικά σημαντικός κόμβος μεταφορών.

Οι τοπικές τακτικές επιτυχίες των μονάδων του ρωσικού στρατού αναγκάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να μεταφέρουν δυνάμεις από άλλους τομείς της γραμμής επαφής, γεγονός που υπογραμμίζει τη δυσκολία της θέσης των ουκρανικών μονάδων σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

Νωρίτερα, Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν αφαιρέσει όλα τα αρχεία των κρατικών ιδρυμάτων και τον ακριβό βιομηχανικό εξοπλισμό από την πόλη του Κουπιάνσκ.

Bίντεο: Αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες κατά την διάρκεια ρωσικής επίθεσης στο Novoselovskoye, δυτικά του Σβάτοβο

Βίντεο: Το αποτέλεσμα ρωσικής επίθεσης σε ουκρανικά χαρακώματα στην περιοχή – Αιχμάλωτοι Ουκρανοί

Βίντεο: Νεκροί Ουκρανοί στα δάση της Κρεμιίνα

Δείτε τους χάρτες. Οι Ρώσοι κινούνται προς Σεβέρσκ και μάχονται στο Καλίνοβο κοντά στο Κουπιάνσκ

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση