Γ.Μ : Πως καίω μία νέα ταυτότητα ;
Χαίρεται
Απόσπασμα από την Παλαιά Διαθήκη και τον προφήτη ΙΕΡΕΜΙΑ
Ιερ. 17,9            βαθεῖα ἡ καρδία παρά πάντα, καὶ ἄνθρωπός ἐστι· καὶ τίς γνώσεται αὐτόν;
 
Η καρδία του ανθρώπου είναι βαθεία και ανεξερεύνητος, περισσότερον από όλα τα άλλα πράγματα. Αυτός είναι ο άνθρωπος· και ποιός ημπορεί να γνωρίση εις βάθος και πλάτος αυτόν;
Η ταυτότητα είναι  ένα  αναγκαίο έγγραφο  που είναι απαραίτητο  για να υπάρχω  και να κυκλοφορώ , σε μία οργανωμένη κοινωνία ανθρώπων .
Είναι ένα έγγραφο που πιστοποιεί και δηλώνει  ότι είμαι ΕΓΩ , περιέχει τα απαραίτητα  προσωπικά μου στοιχεία 
Αυτό το έγγραφο κάποτε ήταν και ομολογία ΠΙΣΤΕΩΣ των ορθοδόξων Χριστιανών ,αφού ανέγραφε  και το Θρήσκευμα .
Τότε δεν καταλαβαίναμε ,δεν νοιώθαμε οι περισσότεροι ,την βαρύτητα και το πνευματικό όφελος να αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας μας ,το Χριστιανός Ορθόδοξος .
Ήταν μία ενεργή προστασία από το κακό .
 
Απενεργοποίηση της προστασίας …
 
Αφού πέρασε μία εποχή που δεν αναγράφει πλέον το Θρήσκευμα ,έρχεται μιά ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που θα είναι πλέον  η  νέα μας ταυτότητα , μιά άλλη  ομολογία ,τώρα  θα είναι ομολογία ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ .
Είναι  βαθύτερο το θέμα και ξεκινάει από τον χώρο της ΚΑΡΔΙΑΣ ,δεν είναι επιφανειακό ,από εκεί ξεκινάει η ζωή ,από εκέι και ο Θάνατος της ΨΥΧΗΣ .
Εκέι βαθιά υπάρχει  ή δεν υπάρχει η Χάρη του Θεού ,ενοικεί ή δεν ενοικεί το Άγιο Πνεύμα ,βρίσκεται ή δεν βρίσκεται ο Χριστός .
Εκει στον χώρο της ΚΑΡΔΙΑΣ το ΦΩΣ διώκει το σκοτάδι ,η θερμότητα το ψύχος , αν ο άνθρωπος το θελήσει και μόνο .
Η ταυτότητα  και το περιεχόμενο της είναι ΟΜΟΛΟΓΙΑ πίστεως ή αποστασίας ,είναι ο δρόμος πρός το ΦΩΣ ή το σκοτάδι  ,είναι βαθιά και ελεύθερή η  επιλογή Κυρίου .
Ότι και να μου πούν ,ότι και να ακούσω ,όσο και να προσπαθούν να με πείσουν  ,αυτό που έχω στην ΚΑΡΔΙΑ μου θα ακούσω και θα κάνω .
 
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή και το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον.
 
Ματθ. 13,29       ὁ δὲ ἔφη· οὔ, μήποτε συλλέγοντες τὰ ζιζάνια ἐκριζώσητε ἅμα αὐτοῖς τὸν σῖτον·
 
Εάν υπάρχει ακόμα λίγο ΦΩΣ στην καρδιά μου ,αν υπάρχει ελπίδα να ξαναζήσω και να επιστρέψω ο Θεός το ξέρει και θα μου δώσει μία ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ,δεν θα με αφήσει να χαθώ στο σκοτάδι .
Εγώ το μόνο που μπορώ να του προσφέρω είναι  ΠΙΣΤΗ  και ΥΠΟΜΟΝΗ    για να με ξεμπλέξει  ,χωρίς να με τραυματίσει μήποτε συλλέγοντες τὰ ζιζάνια ἐκριζώσητε ἅμα αὐτοῖς τὸν σῖτον, 
Να ξεμπερδέψει ότι εγώ από την αφροσύνη μου μπέρδεψα .
 
 
Απόσπασμα από την Παλαιά Διαθήκη και τον προφήτη ΙΕΡΕΜΙΑ.
 
Ιερ. 17,10          ἐγὼ Κύριος ἐτάζων καρδίας καὶ δοκιμάζων νεφροὺς τοῦ δοῦναι ἑκάστῳ κατὰ τὰς ὁδοὺς αὐτοῦ καὶ κατὰ τοὺς καρποὺς τῶν ἐπιτηδευμάτων αὐτοῦ.
 
Το θέμα δεν είναι να εξετάσω τι έχω στο μυαλό , γιατί θα γίνει πράξη αυτό που έχω στην ΚΑΡΔΙΑ και τίποτε διαφορετικό ,η  ΚΑΡΔΙΑ  οδηγεί ,καθοδηγεί ,είναι το πιλοτήριο του ανθρώπου .
Ο Θεός εξετάζει το μέσα μας ,τι επιτρέψαμε εμείς να εισχωρήσει και  παραχωρεί ,επιτρέπει ,ευδοκεί ,σε οτιδήποτε μας  συμβαίνει  .
Ότι μας συμβαίνει  είναι αποτέλεσμα της βαθιάς καρδίας  ,της κατάστασης της .τοῦ δοῦναι ἑκάστῳ κατὰ τὰς ὁδοὺς αὐτοῦ
 
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή και το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον.
 
Ματθ. 23,26       Φαρισαῖε τυφλέ, καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν.
 
Το θέμα είναι να καθαρίσω την ΚΑΡΔΙΑ μου ,πριν να είναι αργά .όσο έχω χρόνο .
Μετά τα εμβόλια ,την πρώτη πίεση μου δίνεται χρόνος  ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ στροφής πρός τον Θεό .
Μπορεί ακόμα και ο Θεός να με ωθεί με τον τρόπο του  στην νήψη    ,στον ησυχασμό  ,στην  ξενιτεία από τον κόσμο  ,στην ΚΑΘΑΡΣΗ .της ΚΑΡΔΙΑΣ .
Μας  δίνεται χρόνος ΝΙΨΗΣ της καρδιάς ,για να μπορέσουμε  να δούμε  ,να ακούσουμε  τον Χριστό να μας καθοδηγεί μέσα από την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .στην ΣΩΤΗΡΙΑ της ΨΥΧΗΣ 
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή ,το τελευταίο βιβλίο της,  ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ
 
Αποκ. 8,1           Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν ἑβδόμην, ἐγένετο σιγὴ ἐν τῷ οὐρανῷ ὡς ἡμιώριον.
 
λέει ο Αγιος Ανδρέας Καισαρειας   :  Ο χρόνος αποκαλυψει και η πειρα τοις νηφουσι .
Μας έδωσε και μας δίνει συνεχώς χρόνο ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ο Θεός  ,να μπούμε σε διαδικασία ΝΗΨΗΣ να βάλουμε ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ 
Μας δίνει τον απαραίτητο χρόνο παράτασης, πρίν τα πέναλτι .να ξεφύγουμε από τις Βιοτικές Μέριμνες και τις κρεπάλες ,που μας τυφλώνουν όχι στο σώμα  και τα βιολογικά μας μάτια ,αλλά στον χώρο της ΨΥΧΗΣ ,στην ΒΑΘΙΑ ΚΑΡΔΙΑ .
 
Παρ. 23,26         δός μοι, υἱέ, σὴν καρδίαν, οἱ δὲ σοὶ ὀφθαλμοὶ ἐμὰς ὁδοὺς τηρείτωσαν· 
 Δος μου εξ ολοκλήρου, παιδί μου, την καρδιά σου, και τα μάτια σου ας προσέχουν, ώστε να γνωρίζης και να βαδίζης τους ιδικούς μου δρόμους.
Από εκεί στην βαθεῖα  καρδία ξεκινάνε όλα , η μόνη  λύση και διέξοδος  είναι  η  απάντηση στο αίτημα του Θεού 
δός μοι, υἱέ, σὴν καρδίαν, Να του δώσουμε ολοκληρωτικά την ΚΑΡΔΙΑ μας ,να τον εμπιστευθούμε απόλυτα την ζωή μας .για να αποφύγουμε το ΧΑΡΑΓΜΑ της καρδιάς μας από το σκοτάδι .
 
Απόσπασμα από την Παλαιά Διαθήκη και τον προφήτη ΙΩΗΛ .
Ιωηλ. 3,5           καὶ ἔσται, πᾶς, ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου, σωθήσεται·
 
Έχω δύο επιλογές ,αφήνω το σύστημα να μου επιβάλλει την νέα ταυτότητα και αργότερα το χάραγμα στο σώμα ή  ξεκινάω τον καθαρισμό της ΚΑΡΔΙΑΣ μου και είναι απλός ο τρόπος .πᾶς, ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου, σωθήσεται.
 
Η  επανάληψη της ευχής Κύριε Ιησού Χριστέ Ελεησόν με , καθαρίζει την ΚΑΡΔΙΑ , την φωτίζει και την πληροφορεί για το ωφέλιμο που οδηγεί στην σωτηρία .
Διώχνει το σκοτάδι και φωτίζει την ΚΑΡΔΙΑ επ ονόματι του Ιησού Χριστού ,του Κυρίου .
 
 
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή και το κατά Λουκάν Ευαγγέλιον .
 
Λουκ. 12,49        Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη!
 
Η Ευχή  καθαρίζει ,φωτίζει ,θερμαίνει τον χώρο της ΚΑΡΔΙΑΣ , η ευχή σώζει ,η ευχή μπορεί και θα  κάνει την νέα ταυτοτητα καμένο χαρτί .
Ο Υπόλοιπος κόσμος είναι αδύναμος να αντισταθεί  ,οι περισσότερες Χριστιανικές χώρες την πήραν ήδη ,εμείς έχουμε ένα κρυφό χαρτί ,έναν άσσο στο μανίκι ,που λέγεται  ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ  και θα βάλουμε ΠΥΡ  στο σύστημα ..
 
Πρίν πάρουν φωτιά τα δικά μας μπατζάκια ,ας βάλουμε Πῦρ ἐπὶ τὴν γῆν με την ΕΥΧΗ ,Κύριε Ιησού Χριστέ Ελεησόν με …
 
 
Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας 
 
 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση