ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: ΤΑ ΣΤΕΝΑ, ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ, Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΙΝΙΑΡΑ… ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΟΔΕΥΟΥΜΕ…

΄Εχω πολλά στο μυαλό μου και δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Επομένως, ως ανάποδος άνθρωπος, λέω να αρχίσω ανάποδα. ΄Οχι, παίζουμε.

1) Προς τα πού οδεύουμε:
Θεωρώ, ότι όλοι βλέπουμε, ότι τα πράγματα είναι σκούρα έως κατίμαυρα για την παγκόσμια ειρήνη αλλά για τους γνωστούς λόγους, που έχω αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο μου

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΣ; ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ…

θα επιμείνω, ότι έχουμε καιρό ακόμα μέχρι τη γενίκευση του πολέμου. Επομένως το πιο πιθανό είναι πριν τον πόλεμο, να βιώσουμε τις συνέπειες του νέου ψυχρού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας, ΝΑΤΟ και των εκατέρωθεν κυρώσεων των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, οι οποίες κάθε άλλο παρά ευχάριστες θα είναι.

Γιατί το λέω αυτό; Μα δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Μας τα έχουν πει άλλοι, που την έχουν πιο μεγάλη – τη γνώση και την εγκυρότητα, βρε, όλο στο πονηρό πάει ο νους σας…
Και τι μας έχουν πει οι λεγάμενοι; Οέο;
΄Οτι οι οικονομικές -κατά βάση- κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία μπορεί να επιφέρουν πολλαπλάσιες από τη μεριά της αρκούδας, που θα μπορούσαν να έχουν τις κάτωθι συνέπειες:
Να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία στην άβυσσο…
Να δούμε ανατιμήσεις χωρίς ταβάνι σε τρόφιμα και ενέργεια, που ήδη έχουν ξεκινήσει και δεν ξέρουμε, πού και αν θα σταματήσουν…
Τη νέκρωση -ενεργειακά- της Ευρώπης λόγω διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία…
Την πτώση του διαδικτύου -και των διατραπεζικών συναλλαγών- παγκοσμίως, αν η Ρωσία αποφασίσει να καταστρέψει το παγκόσμιο υποβρύχιο δίκτυο οπτικών ινών…
Την κατάρρευση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας -η οποία ήδη έχει κλονιστεί- για πολλά βασικά αγαθά -σιτάρι, καλαμπόκι, μέταλλα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο…
Την παύση πώλησης ρωσικών (και ουκρανικών) δημητριακών με αποτέλεσμα να πούμε το «ψωμί ψωμάκι» (ίσως προς το φθινόπωρο)…
΄Ολα τα παραπάνω είναι υποθετικά μεν αλλά έχουν πολλές πιθανότητες να εξελιχθούν κάπως έτσι. Επομένως κατά την άποψη όχι μόνο τη δική μου αλλά και πολλών αναλυτών, στο μεσοδιάστημα από την εισβολή στην Ουκρανία ως τη γενίκευση του πολέμου θα μπορούσαμε, να αντιμετωπίσουμε σωρηδόν πρωτόγνωρα προβλήματα και να αναγκαστούμε, να προσαρμοστούμε βίαια στις νέες συνθήκες.
2) Το κλείσιμο των στενών:
Με το που ακούστηκε περί κλεισίματος των στενών από τους Τούρκους και για να προλάβω τις κορώνες περί εκπλήρωσης της γνωστής προφητείας κατέθεσα την άποψή μου. Προφανώς δεν εισακούστηκα, αφού δε γλυτώσαμε τις κορώνες, οπότε επανέρχομαι, για να την ξαναδιατυπώσω όσο πιο συνοπτικά και κατανοητά γίνεται.

α) Ποιος πλήττεται στην παρούσα φάση από το κλείσιμο των στενών; Οέο; Η Ρωσία ή το ΝΑΤΟ;
Εφόσον ο πόλεμος διεξάγεται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και εφόσον τα ρωσικά πολεμικά πλοία που σταθμεύουν στη Μαύρη θάλασσα βρίσκονται ήδη εντός, δε νομίζω, ότι πολυσκοτίστηκε ο Βλαδίμηρος. Για δε τα πλοία τα οποία τυγχάνει να βρίσκονται αλλού και εφόσον η βάση τους είναι ο Εύξεινος, φαντάζομαι, ότι υπάρχει μία φόρμουλα, για να επιστρέψουν εκεί, έστω και με μια κάποια χρονοκαθυστέρηση.
Αντιθέτως τα πλοία του ΝΑΤΟ, εφόσον οι χώρες τους δεν έχουν ακτές στη Μαύρη θάλασσα, δεν μπορούν να διαβούν τα στενά και να εισέλθουν σε αυτήν, ώστε να διαδραματίσουν ρόλο στον πόλεμο.
Συμπέρασμα: Ο ΄Ερντι μια χαρά τους την έφερε και εξακολουθεί να τα έχει καλά με το Βλαντ, ενώ παράλληλα πουλάει μη επανδρωμένα drones στο Ukraine. Οπότε ως άξιος ακροβάτης εξακολουθεί, να πατάει στις δύο βάρκες και να ισορροπεί με αξιοθαύμαστο τρόπο σε αντίθεση με τον δικό μας, που τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του, αφού έσπευσε, να αποδειχτεί βασιλικότερος του βασιλέως και να πουλήσει μαγκιά στον τσάρο. ΄Ελα ….. στον τόπο σου…

΄Αλλωστε περί ΄Ερντι μας πληροφορεί και το Pronews:
Απέρριψαν όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι Τούρκοι και μετατρέπονται στον υπ’αριθμ. 1 σύμμαχο της Μόσχας!
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/1062016_aperripsan-oles-tis-kyroseis-kata-tis-rosias-oi-toyrkoi

β) Πότε θα πληγεί η Ρωσία από το κλείσιμο των στενών;
΄Αποψη: Αν κάποια στιγμή το μέτωπο μεταφερθεί στην Ανατολική Μεσόγειο -πράγμα αναμενόμενο αλλά δεν μπορούμε, να το προσδιορίσουμε χρονικά- τότε σίγουρα η Ρωσία θα έχει μείζον πρόβλημα, αν τα στενά είναι κλειστά και δεν μπορεί, να κατέβει εκεί. Μέχρι τότε όμως αναμένουμε στο ακουστικό μας.

3) Το χιλιάρμενο:
Πού το θυμήθηκες πάλι αυτό, βρε ΄Αννα;
Το θυμήθηκα απλούστατα, επειδή κάποιος φίλος μου εξέθεσε τη δική του άποψη περί χιλιάρμενου, την οποία βρήκα ενδιαφέρουσα και σκέφτηκα, επειδή δένει με τα υπόλοιπα, να την αναφέρω, ώστε να την έχουμε υπόψιν ως μία εναλλακτική.
Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι ξεκινάει το έλα να δεις στην Ανατολική Μεσόγειο (που όπως γνωρίζουμε από τις προφητείες, θα είναι το επίκεντρο του αναμενόμενου πολέμου) και τα στενά παραμένουν κλειστά (ή έχει πέσει ο Ταγίπ, έχει επιβληθεί φιλοδυτική χούντα και κλείνει τα στενά για τους Ρώσους, όπως τα έχουμε στο μυαλό μας).
Τι θα κάνει τότε η Ρωσία, για να κατεβάσει τα πλοία της στο μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου;
΄Ισως -λέω ίσως- πριν ορμήσει, να κάνει την Τουρκιά λαμπόγυαλο, βρει μια εναλλακτική: Να προωθήσει τα πλοία της από τον Εύξεινο μέσω των πλωτών ποταμών Βόλγα και Ντον προς τη Λευκή θάλασσα (η οποία βρίσκεται στις ακτές της βορειοδυτικής Ρωσίας και αποτελεί βραχίονα της θάλασσας του Μπάρεντς) και από εκεί να τα κατεβάσει μέσω Ατλαντικού, Γιβραλτάρ κλπ. σε Μεσόγειο.

https://greek_greek.en-academic.com/223314/%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE_%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1

Ο φίλος πιστεύει, ότι αυτή είναι η ΄Ασπρη θάλασσα του Πατροκοσμά και όχι το Αιγαίο ή η Μεσόγειος, όπως θεωρούμε και ότι εκεί θα μπορούσε, να συγκεντρωθεί ο ρωσικός στόλος (χιλιάρμενο), πριν κατέβει στη Μεσόγειο. Επίσης, ότι θα τον δούμε διαδοχικά στη Λευκή (΄Ασπρη) θάλασσα, στη Μεσόγειο και τέλος στα ελληνικά ύδατα σύμφωνα με τη γνωστή προφητεία του Πατροκοσμά:
“Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη”.
“Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη”.
“Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης”
Αυτά περί χιλιάρμενου και πάμε παρακάτω. Πού παρακάτω;

4) Μα στον Πούτιν και την Πουτ-ι-νιάρα:
΄Αποψή μου, ότι ο Βλαδίμηρος και οι κινήσεις ΜΑΤ, που έχει κάνει στην παγκόσμια σκακιέρα είναι ο μοναδικός λόγος που έχουμε αποφύγει μέχρι τούδε τον Γ’ΠΠ. Γιατί, όποιος έχει λίγο νιονιό στο κεφάλι του και δεν ξημεροβραδιάζεται μπροστά στο χαζοκούτι και το Σκάι, αντιλαμβάνεται, ότι το ΝΑΤΟ έχει υπερβεί τα εσκαμμένα και τις συμφωνίες κυρίων (λογικό, αφού αυτούς που κάνουν κουμάντο στη Βορειοατλαντική συμμαχία μάλλον προς κυρίες τους κόβω) και επεκτείνεται διαρκώς προς τα ανατολικά περικυκλώνοντας τη Ρωσία και αφαιρώντας της τους μέχρι πρότινος συμμάχους. Και επειδή αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά, δε θα επεκταθώ αλλά θα αρκεστώ σε μια εικόνα που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις:

Το δεύτερο θέμα είναι οι θηριωδίες των Ουκρανών εναντίον των Ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίες είναι αποδεδειγμένες και υπάρχουν τόσο φωτογραφίες από ομαδικούς τάφους, όσο και βίντεο του 2014, όπου σταυρώνουν και καίνε ζωντανό Ρώσο μπροστά σε εκκλησία. Για ευνόητους λόγους ΔΕΝ μπορώ, να τα δημοσιεύσω.

΄Ομως τίποτα ας μη μας εκπλήσσει, αφού ουσιαστικά αυτοί που έκαναν ή κάνουν τα αίσχη εναντίον των Ρώσων στην Ουκρανία προφανώς δεν είναι οι απλοί Ουκρανοί πολίτες αλλά τα τζιχάντια της Συρίας, που αφού ξεμπέρδεψαν με τη βρωμοδουλειά τους εκεί κάτω ξυρίστηκαν, σενιαρίστηκαν και ανέβηκαν στο Ukraine, να κάνουν μία από τα ίδια ως Νεοναζί πλέον, με τις ευλογίες πάντοτε της μαμάς Δύσης.

Και, για να μην ξεχνιόμαστε, οι ίδιοι έχουν κατακλύσει όλην την Ευρώπη -και τη χώρα μας βεβαίως βεβαίως- ως “κακόμοιροι πρόσφυγες” και τρωγοπίνουν εις υγείαν των κορόιδων φορολογούμενων. Επομένως ανάλογες σκηνές απείρου κάλλους -με αυτές του βίντεο- θα έρθει η ώρα που θα αντικρύσουμε οπουδήποτε πάρουν την εντολή. Και ο νοών νοείτω.
Τέλος κυκλοφορεί η φήμη ή πραγματικότητα; ποιος ξέρει; ότι οι Ρώσοι ήδη κατέστρεψαν στην Ουκρανία εργοστάσια βιολογικών όπλων ανάλογα με αυτό της Γουχάν.

Και βέβαια απέναντί του σε όλη αυτήν την επιχείρηση ο Βλαδίμηρος έχει, ποιον άλλον; Μα το Βολοντιμίρ! Χαχα, καλό! Αν υποψιαστώ, ότι ο τακουνάτος θα είχε ποτέ το ανάστημα, να τα βάλει με τον τσάρο, θα πεθάνω!

Πού είσαι, ρε δικέ μου; ΄Η μήπως δικιά μου; Ωραίο συνολάκι ρε συ! Να μου πεις από πού το πήρες, να παραγγείλω ένα για τον άντρα μου στην επέτειό μας! Πολύ αντρουά η όλη κατάσταση! Μόνο μια ένσταση φιλάρα! Να, ξέρεις τι με χαλάει; Το κορδόνι στην over the knee boot. Tres banal, αδερφέ! Κοτζάμ προεδράρα να υποπίπτεις σε τέτοιο στυλιστικό ατόπημα, δε λέει. Αλλά πιο πολύ ζηλεύω το λίκνισμα και τον προχώ χορό πάνω στο 14ποντο. Ειλικρινά αυτό δε στό ‘χα.

Το νου σου, μαρή! Εκεί στην πρώτη γραμμή που είσαι…

Μη σκίσεις κάνα καλσόν…
Μη στραβοπατήσεις και σαβουρδωθείς…
Μη δακρύσεις και ξεκολλήσει η βλεφαρίδα…
Αλλά για να σοβαρευτούμε και λίγο, δε νομίζω, ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πιστεύει, ότι αυτός που κάνει κουμάντο στην Ουκρανία είναι ο Ζελένσκι. Προφανώς κάπου τον έχουν φυγαδεύσει και βγάζουν ανακοινώσεις στο όνομά του, γιατί αν εξαρτιόταν από αυτόν μάλλον στα τέσσερα θα τον βλέπαμε, να παρακαλάει το Βλαδίμηρο.
Ωστόσο δεν μπορώ, να μην του αναγνωρίσω το χιούμορ του, αφού τολμάει να συγκριθεί με το Λεωνίδα και τους 300. Γι’ αυτό ξεκαρδίστηκε το ποικιλόχρουν ερίφιον κι έλεγα κι εγώ τι έπαθε;

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: «Δεν θέλω η ιστορία να μας καταγράψει σαν τους 300 του Λεωνίδα. Δεν θα παραδοθώ ποτέ!»
https://www.enimerotiko.gr/kosmos/neo-minyma-zelenski-den-tha-paradotho-pote-stoys-rosoys-oyte-o-laos-moy-tha-meinoyme-orthioi-os-to-telos/
Ωχ, Παναγία μου…
Να, καμαρώστε το Λεωνίδα με τους 300 και φτύστε τους… μην τους ματιάσετε, καλέ!

5) Η Γεωργία:
ΟΚ, σόρρυ, δεν την συμπεριέλαβα στον τίτλο, για να μη γίνει μακρυνάρι αλλά δεν μπορώ, να μην αναφερθώ σε μια πολύ σημαντική είδηση που πέρασε στα ψιλά:
https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/1062473_fast-track-entaxi-stin-ee-zita-i-georgia-o-prothypoyrgos-tis-horas

Και γιατί μας ενδιαφέρει αυτό;
“ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ”
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2008)… Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ. (ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ)… ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΧΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ… ΟΣΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΥΠΟΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ… Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ… ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…

Προφανώς η dear Georgia ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη Βλαδίμηρου. Σήμερα φλερτάρει με την Ε.Ε., αύριο με το ΝΑΤΟ, μεθαύριο τρώει το κεφάλι της. Επίσης σύμφωνα με την παραπάνω προφητεία ο δεύτερος πόλεμος Ρωσίας – Γεωργίας θα αποτελέσει το σημάδι για την επίσημη έναρξη του Γ’ΠΠ. Οπότε ας έχουμε το νου μας…

Και κλείνω, υπενθυμίζοντας, ότι σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και το έθνος! Γιατί; Μα επειδή έχει γενέθλια ο αξιότιμος κύριος πρωθυπουργός μας. Μην ξεχνιόμαστε! Ευχηθείτε ελεύθερα, μην κωλώνετε. Να εγώ και ποιηματάκι – ευχή του έγραψα…

Σήμερα στα γενέθλια, που σβήνει το κεράκι, ας του φωνάξουμε μαζί,… δικό σας…

Και κοτζάμ τούρτες του έφτιαξα. Τι νομίζατε; Και όχι μία αλλά τρεις:


΄Αντε και με κρητικά κόλυβα.

Ποιος τη χάρη του! Θα γλυτώσει και τις πέτρες… Γιατί οσονούπω…
«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες».
Φιλιά. Μπάι…

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

Αφήστε μια απάντηση