Νηστήσιμα: Χούμους με λάδι ή και χωρίς…

Το χούμους είναι μία νόστιμη νηστήσιμη συνταγή που μπορεί να γίνει με ή χωρίς λάδι και να καταναλωθεί αντίστοιχα σε οποιαδήποτε ημέρα της σαρακοστής. Εδώ σας δίνουμε ιδέες κι εσείς επιλέγετε τον τρόπο που θα το φτιάξετε:
1) Χωρίς λάδι:
Υλικά:
Βρασμένα ρεβίθια (500 γρ.) με λίγο ζωμό
Χυμό ενός – δύο λεμονιών
Ξύσμα λεμονιού
1/4 του ποτηριού ταχίνι
1/2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ τριμμένο κύμινο
Αλατοπίπερο
Τα αλέθουμε όλα μαζί στο multi και προσθέτουμε, αν θέλουμε ζωμό κατά το δοκούν.
2) Αν προτιμάτε να τα φτιάξετε με λάδι, επιλέξαμε για σας τη συνταγή του ΄Ακη:

Για τα προϊόντα με βάση το σησάμι, όπως είναι το ταχίνι, ας έχουμε υπόψιν τις ευεργετικές τους ιδιότητες:
Έχουν σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες
Ενισχύουν την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Έχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του ήπατος και του νευρικού συστήματος
Καταπολεμούν την χοληστερίνη
Προλαμβάνουν τον καταρράκτη
Βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη
Καταπολεμούν την υπέρταση
Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ…

One thought on “Νηστήσιμα: Χούμους με λάδι ή και χωρίς…”

Αφήστε μια απάντηση