Η κατοχή του καιρού, το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής

Η κατοχή του καιρού, το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής

Το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής: «κατέχοντας το καιρό» για στρατιωτική χρήση

του Prof Michel Chossudovsky
Πηγή: Global Research

Οι τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD) για στρατιωτική χρήση αποτελούν, στο σημερινό πλαίσιο του παγκόσμιου πολέμου, το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής.

Ενώ σπάνια αναγνωρίζονται στη συζήτηση για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος, ο καιρός του κόσμου μπορεί τώρα να τροποποιηθεί ως μέρος μιας νέας γενιάς εξελιγμένων ηλεκτρομαγνητικών όπλων. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν αναπτύξει ικανότητες για να χειραγωγήσουν το κλίμα για στρατιωτική χρήση.

Οι Τεχνικές Περιβαλλοντικής Τροποποίησης εφαρμόζονται από το στρατό των ΗΠΑ για περισσότερο από μισό αιώνα.

Ο Αμερικανός μαθηματικός John von Neumann, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ξεκίνησε την έρευνά του σχετικά με την τροποποίηση του καιρού στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου και πρόβλεψε «μορφές κλιματικού πολέμου ακόμα αφάνταστες».

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνικές σύννεφο-σποράς, αρχής γενομένης από το 1967, στο πλαίσιο του σχεδίου Popeye, ο στόχος του οποίου ήταν να παραταθεί η εποχή των μουσώνων και να μπλοκάρει τις οδούς εφοδιασμού του εχθρού κατά μήκος της διαδρομής Ho Chi Minh.

Ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει εξελιγμένες δυνατότητες που του επιτρέπουν επιλεκτικά να μεταβάλλει τις καιρικές συνθήκες. Η τεχνολογία, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Υψηλής Συχνότητας Ενεργού Ουράνιου Ερευνητικού Προγράμματος (HAARP), είναι ένα τμήμα της Πρωτοβουλίας Στρατηγικής Άμυνας του πολέμου των άστρων (Star Wars).

Από στρατιωτικής πλευράς, το HAARP είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής, που λειτουργεί από την εξωτερική ατμόσφαιρα και είναι ικανό να αποσταθεροποιήσει τα γεωργικά και οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Η τροποποίηση καιρού, σύμφωνα με το έγγραφο Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ Τελική Έκθεση AF 2025, προσφέρει στον διεξάγοντα τον πόλεμο ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει έναν αντίπαλο”, και οι δυνατότητές του, λέει, φτάνουν μέχρι την ενεργοποίηση πλημμυρών, τυφώνων, ξηρασίας και σεισμού:

«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εγχώριας και της διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μονομερώς …

Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς αποτροπής. Η ικανότητα να παράγουν βροχή, ομίχλη και καταιγίδες στη γη ή να τροποποιήσουν τον διαστημικό καιρό … και η παραγωγή τεχνητού καιρού όλα είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης δέσμης [στρατιωτικών] τεχνολογιών.»

Το 1977 κυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μια διεθνής σύμβαση που απαγορεύει τη «στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση των τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης οι οποίες έχουν ευρείες, μακροχρόνιες ή πολύ σοβαρές επιπτώσεις.» Σύμφωνα με τη Σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή άλλης εχθρικής χρησιμοποίησης Τεχνικών Περιβαλλοντικής Τροποποίησης:

Ο όρος «τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης» αναφέρεται σε

οποιαδήποτε τεχνική για την αλλαγή – με τη σκόπιμη χειραγώγηση των φυσικών διαδικασιών – της δυναμικής, της σύνθεσης ή της δομής της Γης, συμπεριλαμβανομένων των έμβιων όντων, της λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας και της ατμόσφαιράς της, ή του διαστήματος. (Σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή άλλης εχθρικής χρησιμοποίησης τεχνολογιών περιβαλλοντικής τροποποίησης, Ηνωμένα Έθνη, Γενεύη: 18 Μαΐου 1977)

i-katohi-tou-kairou-to-apolyto-oplo-mazikis-katastrofis

Ενώ η ουσία της σύμβασης του 1977, επαναβεβαιώθηκε στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), που υπεγράφη στη Σύνοδο Κορυφής της Γης του 1992 στο Ρίο, η συζήτηση για την τροποποίηση του καιρού για στρατιωτική χρήση έχει γίνει ένα επιστημονικό ταμπού.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές και οι επιστήμονες είναι βουβοί σχετικά με το θέμα.

Οι μετεωρολόγοι δεν ερευνούν το θέμα και οι περιβαλλοντολόγοι σε μεγάλο βαθμό εστιάζουν στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Η δυνατότητα των κλιματικών ή περιβαλλοντικών παρεμβάσεων ως μέρος ενός σχεδίου του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, ενώ αναγνωρίζεται σιωπηρά, δεν αποτελεί μέρος της ευρύτερης συζήτησης για την κλιματική αλλαγή υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ενώ η συζήτηση των μεταψυχροπολεμικών στρατιωτικών εφαρμογών του πολέμου μέσω του καιρού είναι ένα ταμπού, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει αναγνωρίσει, ωστόσο, τη στρατηγική σημασία των τεχνικών ENMOD στο σύγχρονο πεδίο μάχης του μη συμβατικού πολέμου και των επιχειρήσεων κατασκοπείας, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής, χωρίς τη γνώση του εχθρού, «μυστικών» επιχειρήσεων τροποποίησης του καιρού.

Στην παρούσα συγκυρία στην ιστορία μας, οι δυνάμεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ είναι ανεπτυγμένες σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν πόλεμο στη Συρία και στο Ιράκ και στοχεύουν το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Επίσης, απειλούν τη Ρωσία και την Κίνα.

Το Πεντάγωνο έχει διατυπώσει το περίγραμμα μιας παγκόσμιας στρατιωτικής ατζέντας, ένα «μακροχρόνιο πόλεμο», έναν πόλεμο χωρίς σύνορα.

Ο «Πόλεμος μέσω του Καιρού» είναι το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής με την δυνατότητα της αποσταθεροποίησης του οικοσυστήματος του εχθρού, καταστρέφοντας τη γεωργία, και απενεργοποιώντας τα δίκτυα επικοινωνιών. Με άλλα λόγια, οι τεχνικές ENMOD μπορούν να υπονομεύσουν ολόκληρη την εθνική οικονομία, να φτωχύνουν εκατομμύρια ανθρώπους και να «σκοτώσουν ένα έθνος» χωρίς την ανάπτυξη στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού.

Το κείμενο που ακολουθεί, με την εξαίρεση κάποιων μικρών τροποποιήσεων δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2004. Το άρθρο του 2004 ήταν μια συνέχεια σε προηγούμενη μελέτη του συγγραφέα με τίτλο «Τα όπλα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης της Ουάσιγκτον έχουν τη δυνατότητα να πυροδοτήσουν Κλιματική Αλλαγή.»

Ενώ ο δικτυακός τόπος The Ecologist δημοσίευσε το 2007 μια μικρότερη έκδοση της παραπάνω μελέτης, το θέμα της κλιματικής χειραγώγησης για στρατιωτική χρήση έχει σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί από τους οικολόγους.

Αυτό το δοκίμιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της

Δρ Rosalie Bertell PhD, η οποία, από την πρώτη στιγμή έδειξε τη διαβολική φύση του σχεδίου HAARP, ως μέρους ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μη συμβατικών όπλων:

«Έχει να κάνει με πενήντα χρόνια εντατικών και όλο και περισσότερο καταστροφικών προγραμμάτων για την κατανόηση και τον έλεγχο της ανώτερης ατμόσφαιρας. …

Το HAARP αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας μακράς ιστορίας διαστημικής έρευνας και ανάπτυξης με σκόπιμη στρατιωτική φύση. Οι στρατιωτικές συνέπειες του συνδυασμού αυτών των σχεδίων είναι ανησυχητικές. …

Η ικανότητα του συνδυασμού HAARP / Spacelab / πυραύλων να μεταφέρουν πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, συγκρινόμενες με μια πυρηνική βόμβα, οπουδήποτε στη γη μέσω λέιζερ και δεσμών σωματιδίων, είναι τρομακτική.

Το σχέδιο είναι πιθανό να «σερβιριστεί» στο κοινό ως διαστημική ασπίδα εναντίον εισερχόμενων όπλων, ή, για τους πιο αφελείς, μια συσκευή για την αποκατάσταση του στρώματος του όζοντος.»

Είναι ειλικρινής μου ελπίδα ότι αυτό το άρθρο θα ανανεώσει τη συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους του πολέμου μέσω του καιρού και θα συμβάλει στην επίτευξη του ευρύτερου στόχου της παγκόσμιας ειρήνης το οποίο απαιτεί τον αμείλικτο “αφοπλισμό” του στρατιωτικού μηχανισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Επισήμως, το πρόγραμμα HAARP έχει κλείσει στη θέση του στην Αλάσκα. Ωστόσο η τεχνολογία της τροποποίησης του καιρού, καλυμμένη με μυστικότητα, εξακολουθεί.

Michel Chossudovsky, 18 Μάη 2015
live-sustainably.blogspot.gr

proionta-tis-fisis.com

Αφήστε μια απάντηση