Οι Τούρκοι μας ενημερώνουν για τα σενάρια «συνεργασίας» μας στη μεταφορά φυσικού αερίου

Ο τουρκικός Τύπος έχει αναλάβει να «φτιάξει κλίμα» και ταυτόχρονα να ενημερώσει κι εμάς στην Ελλάδα, για τα σενάρια «συνεργασίας» μας με την Τουρκία! 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, στην Τουρκία έγινε κυρίως για ενεργειακά ζητήματα. Το Βερολίνο αναζητά λύσεις για την αντικατάσταση του ρωσικού αερίου.

Ο αρθρογράφος της Hurriyet θέτει το ερώτημα: ήρθε η ώρα για συνεργασία  Τουρκίας- Ελλάδας- Ισραήλ για τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη;

Ο Σολτς μετά από τη συνάντηση του με τον Ερντογάν είχε εμφανιστεί πολύ ικανοποιημένος για τις επαφές που είχε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Έλληνα αλλά και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται και επιβάλλει τη συνεργασία μας είναι το φυσικό αέριο να μεταφερθεί από  Ισραήλ σε Τουρκία και  Ελλάδα, από όπου θα διοχετεύεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπάρχει βεβαίως και το σενάριο συνεργασίας Τουρκίας – Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ ακόμη και μέσω του αγωγού EastMed. Εδώ υπάρχει ένα θέμα: πρέπει να λυθεί το Κυπριακό. Ο κίνδυνος να «λυθεί» με επώδυνο τρόπο είναι υπαρκτός.

Πριν από 14 μήνες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που λύσουμε το θέμα της Κύπρου, λύνεται και το 60% των ζητημάτων της Ανατολικής Μεσογείου.

militaire.gr

Αφήστε μια απάντηση