Κίνηση-ΜΑΤ από Πούτιν: «Οι ΜΗ ΦΙΛΙΚΕΣ χώρες (μέσα και η ΕΛΛΑΔΑ) θα μου πληρώνουν το αέριο σε ρούβλια»
Χορεύουν στους ρυθμούς του όλοι οι ηγετίσκοι της Ευρώπης!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία σκοπεύει να στραφεί στο ρούβλι στις συναλλαγές για την πώληση του φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν μόνο το νόμισμα πληρωμών.

«Δεν έχει νόημα να στέλνουμε τα προϊόντα μας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ και να λαμβάνουμε πληρωμή σε δολάρια και ευρώ», είπε χαρακτηριστικά όπως μεταδίδουν ρωσικά δίκτυα.

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι προμήθειες φυσικού αερίου σύμφωνα με τα συμβόλαια. Επιπλέον, ο Πούτιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει εντολή στη Gazprom να προβεί στις αντίστοιχες αλλαγές στα συμβόλαια.

«Θα ήθελα να τονίσω χωριστά ότι η Ρωσία θα συνεχίσει σίγουρα να προμηθεύει φυσικό αέριο σύμφωνα με τους όγκους, τις τιμές και τις αρχές τιμολόγησης που καθορίστηκαν στις συμβάσεις που συνήφθησαν νωρίτερα».

Θυμίζουμε ότι μετά την έναρξη του πολέμου και τις αυτοκτονικές δυτικές κυρώσεις, η ισοτιμία δολαρίου και ευρώ με το ρούβλι έχει καταρρεύσει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ήδη μερικά μόνο λεπτά μετά τις ανακοινώσεις Πούτιν, η τιμή του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας άρχισε να ανεβαίνει.

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι δίνεται στην Κεντρική Τράπεζα περιθώριο μιας εβδομάδας για να βρεθεί λύση ούτως ώστε να μεταφερθούν αυτές οι επιχειρήσεις σε ρούβλι. Ο ίδιος, σημείωσε επίσης ότι το “πάγωμα” των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από ξένες χώρες έχει καταστρέψει την εμπιστοσύνη.

el.gr

Αφήστε μια απάντηση