Δ. Λιάτσος: Ευρώ τουρνέ Μπάιντεν! Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια!!!!

Ευρώ τουρνέ Μπάιντεν! Μετά, τι; Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια!!!!
Μερικά μόνο στιγμιότυπα από όσα έγιναν στο «αρραγές» αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης!
Μετά την απόφαση Πούτιν να πουλάει η Ρωσία φυσικό αέριο μόνο με ρούβλια, άρχισε η… παραζάλη! Πρώτη αντίδραση, απόλυτη άρνηση! Δεύτερη, εκρήξεις θυμού κατά της απόφασης να πληρώσουν ρούβλια!
Τρίτη, Εν μέσω αντιδράσεων, αρκετοί το ξανασκέφτονται.
Πάνω στην παραζάλη, να και ο γέρο Μπάιντεν «που θα μας σώσει»! Προσέξτε κάποιες δηλώσεις του: Ναι, είπε, αποκόπτοντας το ρωσικό γκάζι κάνουμε ζημιά στην Ευρώπη. Αλλά είναι ένα τίμημα που είμαι έτοιμος να το… πληρώσω!!!( Το ποιος θα το πληρώσει το ξέρει καλά ο γέρο παπατζής)! Μόνο που στις Βρυξέλλες συνεχίζουν να κάνουν λεκτικές αντιρωσικές πιρουέτες…
Ο Γερμανός Υπ. Αγροτικής Οικονομίας ζήτησε από τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος κατά το 1/3 «κόντρα στην επιθετικότητα του Πούτιν»! Ο συνάδελφος του επι των οικονομικών πρότεινε οι οδηγοί να μειώσουν την ταχύτητα στους δρόμους καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα, επίσης κόντρα στον… Πούτιν!
Ο Μπάιντεν όμως ήρθε με το γνωστό αέρα άλλων εποχών! – Υποσχέθηκα ότι θα τσακίσουμε το ρούβλι, και να, το φθάσαμε 1/200 σε σχέση με το δολάριο! Την ώρα που το έλεγε αυτό η αντιστοιχία ήταν 1/95,6!!!
Από την Πολωνία, αφού πήρε τα φάρμακα του, σήκωσε γροθιά και αποκάλεσε τον Πούτιν «χασάπη». Αυτός, «ο αδύναμος, ασθενής και δυστυχής άνθρωπος τα λόγια του οποίου μαρτυρούν υστερία και αποδυνάμωση», όπως είπε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας.
Αλλά και ο Μακρόν πήρε τις αποστάσεις του λέγοντας ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοια λόγια. Και το, Atlantic, σε άρθρο του συμβούλευσε τον Μπάιντεν να είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του. Σειρά άλλων αμερικανικών ΜΜΕ ζητάνε από το Λευκό Οίκο να μην τον αφήνουν στο εξής να μιλάει…
Ο Μπάιντεν έφυγε, η Ευρώπη σε απόγνωση! Ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ προειδοποιεί τους συμπατριώτες του ότι η κατάσταση στην Ουκρανία δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες για τους πολίτες της χώρας του. Πολιτικά κόμματα στη Γερμανία κατηγορούν τον καγκελάριο Σολτς ότι η κυβέρνηση του κάνει ζημιά στο λαό της Γερμανίας.
Το Foreign Policy, εκτιμά ότι ακόμα και ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχαμαντ Σαλμάν, έκανε επιλογή υπέρ του… Πούτιν!
Επίσης, ο The Guardian, εκτιμά ότι ΗΠΑ και Ε.Ε αυτοπαγιδεύτηκαν με τις αλόγιστες κυρώσεις κατά της Ρωσίας! Η μετάβαση της Ευρώπης στο αμερικανικό υγροποιημένο αέριο δε μπορεί να γίνει αλλά και αν γινόταν θα αποτελούσε «κλιματολογική καταστροφή»!
Ο Μπάιντεν υπέγραψε με τη Ουρσουλα Φον Λαιεν συμφωνία προθέσεων για προμήθεια 15 δις κυβικά LNG. Δλδ θα προσπαθήσει να πείσει τις εταιρίες που δουλεύουν με χώρες της Ασίας να στείλουν κάτι τις και στην Ευρώπη!!! Η Ε.Ε προμηθεύεται από τη Ρωσία… 155 δις κυβικά το χρόνο! Και με τιμές, όχι 2-3 φορές φθηνότερες, όπως πονηρά δημοσιοποιούν οι «ξερόλες» αναλυτές, αλλά 5-7 φορές φθηνότερο της αγοράς!!!
Εν τω μεταξύ, και ενώ τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ στρατευμένα στον «αγώνα του ουκρανικού λαού» μιλούν για «συντριπτικές απώλειες των Ρώσων», οι ρωσικοί πύραυλοι ολοκληρώνουν την καταστροφή κάθε στρατιωτικής υποδομής… Τα υπολείμματα των σκληρών εθνικιστών του ΑΖΟΦ στη Μαριούπολη και αλλού, είτε το σκάνε μεταμφιεσμένοι σε… γυναίκες(!), είτε γαντζώνονται πίσω από γυναικόπαιδα που χρησιμοποιούν ως ζωντανές ασπίδες!
Τέλος, τα ΜΜΕ αποφεύγουν όπως «ο διάολος το λιβάνι» να δημοσιεύσουν την πραγματικότητα. Π.χ. Σε όλη την περιοχή της Χερσόν, και στα τμήματα του Ζαπορόζιε που ελέγχει ο ρωσικός στρατός, δημιουργούνται νέα όργανα εξουσίας υπό την προσωρινή επίβλεψη του στρατού. Οι πολίτες πάνε στις δουλειές τους, τα μαγαζιά λειτουργούν κανονικά, οι πληρωμές γίνονται σε ρούβλια. Όπως σε ρούβλια δινονται πλέον οι μισθοί και οι συντάξεις… Αυτά ως απολογισμός του μήνα!

Αφήστε μια απάντηση