“Νίκη με κάθε κόστος”: Στον αέρα πακέτο βομβαρδιστικών-Tu-22M3 εξαπολύουν FAB 500 στο Azovstal – Άνοιξαν οι σοβιετικές αποθήκες όπλων

Mαζικοί βομβαρδισμοί από στρατηγικά βομβαρδιστικά

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία έστειλε στρατηγικά βομβαρδιστικά πάνω από το εργοστάσιο Azovstal για να “λιώσουν” τη βιομηχανική ζώνη στα έγκατα της οποίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι δεκάδες Αζοφίτες.

Πρόκειται για σημαντική αλλαγή στρατηγικής την οποία είχε προαναγγείλει το WarNews247 όταν αναφέραμε πως “στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 θα ρίξουν FAB 3.000 στο Azovstal”.

Ακόμη δεν είναι επιβεβαιωμένο αν όντως έριξαν και βόμβες ελεύθερης πτώσης FAB 3000. Έχει επιβεβαιωθεί μόνο για FAB 500.

Όπως και να χει, αυτό σημαίνει πως η Μόσχα δεν νοιάζεται πλέον για την υποδομή της βιομηχανικής ζώνης, την οποία θεωρούσε ζωτικής σημασίας για την οικονομία του νέου κράτους. Αντίθετα θέλει νίκη και να τελειώσει με το Azovstal όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Oυκρανία: Μας βομβάρδισαν Tu-95/-160 και Tu-22M3

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε αυτή την εξέλιξη. Ο συνταγματάρχης Oleksandr Motuzianyk, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας έπληξαν την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

«Στις 14 Απριλίου, δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95/-160 εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ που έπληξαν το έδαφος της Ουκρανίας από το Krasnodar του εναέριου χώρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Επίσης, για πρώτη φορά από την έναρξη της ένοπλης επιθετικότητας, βόμβες ρίφθηκαν από βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3. Αυτή η αεροπορική επιδρομή έλαβε χώρα, χτυπώντας τη Μαριούπολη».

Νωρίτερα τα βομβαρδιστικά αυτά εντοπίστηκαν να ανεφοδιάζονται στον αέρα ενώ κάποια φαίνεται πως συμμετείχαν και στην πρόβα για την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι αιχμαλωτίστηκε ο Διοικητής της 36ης ουκρανικής Ταξιαρχίας που πολεμούσε στην περιοχή του εργοστασίου Ilyich στην Μαριούπολη. Πρόκειται για τον Συνταγματάρχη Baranyuk.

Το εργοστάσιο ή ότι έχει απομείνει από αυτό μπορείτε να το δείτε σε εικόνες παρακάτω.

Δείτε βίντεο από την επίθεση

Άνοιξαν οι σοβιετικές αποθήκες όπλων

Aμέσως μετά την χρήση όλων των τύπων στρατηγικών βομβαρδιστικών που διαθέτει η ρωσική Αεροπορία, εντοπίστηκαν να μεταφέρονται MLRS 9P138 Grad-1 που ήταν σε υπηρεσία με τον Σοβιετικό Στρατό το 1976!

Πρόκειται για παλιά έκδοση του BM-21 Grad που αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1970. Ποιος ο λόγος να ανοίξεις τις σοβιετικές αποθήκες όπλων και να επαναφέρεις σε υπηρεσία τέτοιου είδους οπλικά συστήματα;

Ετοιμάζουν κάποια γενική πολεμική κινητοποίηση ή έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά; Μάλλον το πρώτο. Αυτό δείχνει και η χρήση στρατηγικών βομβαρδιστικών πάνω από το εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης.

Δείτε το βίντεο

Σαρωτικοί βομβαρδισμοί και σε Κίεβο

Η ρωσική Αεροπορία έπληξε το εργοστάσιο στην περιοχή του Κιέβου που κατασκευάζει πυραύλους Neptune τους οποίους ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε για να πλήξει το ρωσικό καταδρομικό Moskva.

Το εργοστάσιο και ένα γειτονικό κτίριο με γραφεία διοίκησης, που βρίσκονται στην τοποθεσία Βίσνεβε, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, υπέστησαν σοβαρές ζημιές, διαπίστωσαν οι δημοσιογράφοι Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην επίθεση συμμετείχαν και ρωσικά πλοία εξαπολύοντας πυραύλους κρουζ Kalibr.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, χτυπήθηκε το εργαστήριο παραγωγής, επισκευής και αποκατάστασης αντιαεροπορικών και αντιπλοϊκών συστημάτων.

«Οι πύραυλοι κρουζ Kalibr χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν ένα στόχο στο Κίεβο. Ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης το εργοστάσιο κατασκευής μηχανών Zhulian “Vizar”, τα εργαστήρια παραγωγής και επισκευής συστημάτων αεράμυνας και πυραύλων κατά πλοίων καταστράφηκαν.

Ο αριθμός και η κλίμακα των επιδρομών εναντίον στόχων στο Κίεβο θα αυξηθούν ως απάντηση στις επιθέσεις του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δείτε βίντεο με τους βομβαρδισμούς

 

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση