Παραιτήθηκε και…λαλάει! Ρώσος διπλωμάτης: Γιατί η Ρωσία δεν φοβάται έναν πυρηνικό πόλεμο

Οι παρατηρήσεις του θα μπορούσαν επίσης να εξηγήσουν γιατί η ρωσική τηλεόραση εκτοξεύει τόσο ελαφρά την προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν φοβούνται την προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου επειδή δεν πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν σε μια επίθεσηδήλωσε ο Μπόρις Μποντάρεφ, Ρώσος διπλωμάτης που ανακοίνωσε την παραίτησή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας.

Σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους του Puck News, ο διπλωμάτης είπε: ”Με πληγώνει η κατάσταση στη ρωσική διπλωματία και όλες οι συζητήσεις με τους συναδέλφους μου για το πότε θα χτυπήσουμε τους Αμερικανούς ή πότε θα ρίξουμε χημικά όπλα στη Μαριούπολη. Σκέφτηκα, Θεέ μου! Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε για αυτά τα πράγματα. Άνθρωποι ειδικοί, άνθρωποι που ξέρουν τι είναι τα πυρηνικά όπλα”. 

Λέει ότι συνήθιζε να ρωτά τους συναδέλφους του αν συνειδητοποιούσαν ότι εάν η Ρωσία επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με πυρηνικό όπλο, η Ουάσιγκτον θα ανταπαντούσε με το ίδιο νόμισμα. ”Μου είπαν ότι οι Αμερικανοί δεν θα τολμούσαν να το κάνουν αυτό, ότι ήταν δειλοί”, είπε ο διπλωμάτης, σημειώνοντας ότι αυτοί ήταν άνθρωποι που ζούσαν και εργάζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για χρόνια.

”Αν οι άνθρωποι του επιπέδου μου έλεγαν αυτά τα πράγματα, τότε μπορείτε να φανταστείτε τι έλεγαν οι ανώτεροι αξιωματούχοι στη Μόσχα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο… να χτυπήσουμε τους Αμερικάνους, δεν θα ανταποδώσουν”, είπε ο Μπόρις Μποντάρεφ. \

Οι παρατηρήσεις του θα μπορούσαν επίσης να εξηγήσουν γιατί η ρωσική τηλεόραση εκτοξεύει τόσο ελαφρά την προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου.  Ο Μπόρις Μποντάρεφ, σύμβουλος της ρωσικής αποστολής στο γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, παραιτήθηκε στο πλαίσιο του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος διπλωμάτης εξηγεί την πράξη του λέγοντας ότι ”ποτέ δεν ντρεπόταν τόσο” για τη χώρα του. Ο Μπόρις Μποντάρεφ επέκρινε δριμύτατα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών , στο οποίο εργάστηκε για 20 χρόνια.

Το Κρεμλίνο απέρριψε Ρώσο διπλωμάτη που ανακοίνωσε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν είναι πλέον μαζί μας, είναι εναντίον μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση