Λένα Παπαρρηγοπούλου: «Ο Χριστός δεν είναι θρησκεία, είναι η πραγματικότητα μέσα μου»

Δεν είναι και ότι πιο σύνηθες από τον χώρο του μόντελινγκ, των καλλιστείων και των φωτογραφίσεων… ξαφνικά να τα εγκαταλείψεις όλα αυτά και να ακολουθήσεις έναν εντελών διαφορετικό δρόμο…

Καλεσμένη τη Λένα Παπαρρηγοπούλου είχε η Ελεονώρα Μελέτη σε μια αξιοσημείωτη παλαιότερη εκπομπή της τα «Μεσάνυχτα». Η πρώην Σταρ Ελλάς που εγκατέλειψε το μόντελινγκ και πλέον ασχολείται με τη συγγραφή θεολογικών και φιλοσοφικών βιβλίων προχώρησε σε μια εξομολόγηση ψυχής για την περίοδο που ήταν μοντέλο, αλλά και για τη σχέση της με τον Θεό καθώς έχει σπουδάσει θεολογία.

Για τη σχέση της με τον Θεό από την παιδική ηλικία αλλά και πώς αντιμετώπισε τους ιερείς που εναντιώθηκαν όταν πήρε την απόφαση να πάει στα καλλιστεία, είπε μεταξύ άλλων:

“Οι σπουδές στην Θεολογία ήταν επιθυμία μου, γιατί είμαστε ένας λαός θρησκευόμενος και οι γονείς μου είχαν πάντα χριστιανικές αρχές”, δήλωσε η Λένα Παπαρρηγοπούλου

«Οι σπουδές στην Θεολογία ήταν επιθυμία μου, γιατί είμαστε ένας λαός θρησκευόμενος και οι γονείς μου είχαν πάντα χριστιανικές αρχές. Είχα μια περιέργεια να εντρυφήσω σε αυτό και να μάθω περισσότερα πράγματα».

Και πρόσθεσε: «Σαν έφηβη ήμουν επαναστάτρια, αλλά ένιωθα την παρουσία του Θεού. Αν νιώσεις την παρουσία είναι εύκολο να το πιστέψεις. Όταν ήμουν μικρή και κοιμόμουν στην γιαγιά μου, ένα βράδυ παρατήρησα την ασφάλεια που αισθάνθηκα στο σκοτάδι, δεν φοβόμουν. Μία δεύτερη φορά ήταν όταν διάβαζα για τις εξετάσεις για τον Χριστό. Μέχρι τότε δεν είχα τον Χριστό στο κεφάλι μου αλλά τον Θεό… Δεν πρέπει να στεναχωρείς τον Θεό, όπως δεν πρέπει να στεναχωρείς τον πατέρα σου».

Λένα Παπαρρηγοπούλου: «Ο Χριστός δεν είναι θρησκεία, είναι η πραγματικότητα μέσα μου»

Για την απόφαση της να πάρει μέρος στα καλλιστεία, η Λένα Παπαρρηγοπούλου ανέφερε: «Δεν ήθελα να πάω, ήθελα να γίνω μοντέλο. Επειδή οι γονείς μου ήταν πολύ προχωρημένοι, ήταν ενθουσιασμένοι για τα καλλιστεία. Οι ιερείς το θεωρούσαν αντιφατικό. Αλλά εγώ πιστεύω ότι το αντιφατικό είναι στο μυαλό κάποιων ανθρώπων. Κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι σωστό και αυτό που μου λέει η συνείδηση μου. Η θεϊκή φωνή μέσα σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν το κάνεις. Όμως τα καλλιστεία για μένα ήταν κάτι δύσκολο. Ήταν μια προβολή, κι ας μου έλεγαν όλοι να πάω. Έπρεπε να σκεφτώ λογικά. Τη θυμάμαι αυτή τη βραδιά. Ήμουν πολύ αγχωμένη. Στα Μις Υφήλιος αισθάνθηκα σαν φυλακισμένη, λες και ήμασταν στον στρατό. Κάποια στιγμή μου την έδωσε και έβγαλα την κορδέλα μου».

Περισσότερες δηλώσεις από την Λένα Παπαρρηγοπούλου: “Δεν άντεχα άλλο. Αισθανόμουν ότι έχει τελειώσει”

Και συνέχισε: «Δεν άντεχα άλλο. Αισθανόμουν ότι έχει τελειώσει, δεν μου προσφέρει κάτι. Ο χώρος της μόδας ασχολείται με την επιφάνεια… Εγώ προσπαθούσα να ισορροπήσω σπουδάζοντας και κάνοντας Master στην φιλοσοφία και προβάλλοντας την ομορφιά. Υπήρχε μεγάλη σύγκρουση μέσα μου».

Λένα Παπαρρηγοπούλου: «Ο Χριστός δεν είναι θρησκεία, είναι η πραγματικότητα μέσα μου»

 

Όσο για ποιο λόγο ξεχωρίζει η ίδια τον Χριστιανισμό από τις υπόλοιπες θρησκείες, εξήγησε: «Όλες οι θρησκείες είναι ενδιαφέρουσες εφόσον μιλάνε για το ανώτατο… Απλώς ο Χριστός δεν είναι θρησκεία, είναι η πραγματικότητα μέσα μου. Γι’ αυτό λέμε ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, είναι αποκάλυψη».

πηγή
romioitispolis.gr

Αφήστε μια απάντηση