«ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΠΙΑ Ο ΩΚΕΑΝΟΣ»! Ξεκάθαρο μήνυμα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ

Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά…

Οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν την καταστροφή τους κάνοντας πυρηνική απερισκεψία εναντίον της Ρωσίας, προειδοποίησε ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει «περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση».

Ο Ρώσος πρεσβευτής είπε επίσης ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί σχεδιαστές “προφανώς έτρεφαν ελπίδες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να βρουν κάλυψη πίσω από τον ωκεανό” εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη, και προειδοποίησε για ένα τέτοιο στοίχημα, λέγοντας πως αυτό δεν θα είναι εφικτό, όπως παλιά!!!

«Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα οδηγήσει γρήγορα σε μια κλιμάκωση από μια τοπική ή περιφερειακή σύγκρουση σε μια παγκόσμια σύγκρουση» έγραψε σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The National Interest την Τετάρτη. Ο κίνδυνος κλιμάκωσης πηγάζει από τις ΗΠΑ και όχι από τη Ρωσία, έγραψε ο Αντόνοφ και συνέχισε: Για δεκαετίες, η Ουάσιγκτον διεισδύει στα ρωσικά σύνορα με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και έχει διαλύσει διάφορες συμφωνίες στρατηγικού ελέγχου των όπλων με την Ρωσία.

Οι ανησυχίες της Μόσχας ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας απλώς αγνοήθηκαν, πρόσθεσε ο διπλωμάτης, κάνοντας τους ηγέτες της Ρωσίας να πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αποκτήσουν “στρατηγικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα στην αντιπαράθεση με την Ρωσική Ομοσπονδία” προκειμένου “να επιτύχουν παγκόσμια στρατιωτική κυριαρχία”.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στην Ουάσιγκτον, ο σημερινός πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ εργαζόταν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα πυρηνικού αφοπλισμού, στρατιωτικής διαφάνειας και μείωσης στρατηγικών κινδύνων.

Σύμφωνα με τον Αντόνοφ, η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία προκλήθηκε από τη συνέχιση των πολιτικών στις οποίες η Μόσχα έπρεπε να απαντήσει στρατιωτικά. Εάν η Ρωσία πιστεύει ότι η ύπαρξή της απειλείται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα, όπως αναφέρεται στο στρατιωτικό της δόγμα.

Επίσημοι κυβερνητικοί κύκλοι των ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις της ρωσικής ηγεσίας σχετικά με αυτό το δόγμα προκειμένου να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις, συνέχισε ο διπλωμάτης. Η Ουάσιγκτον προσπαθεί επίσης να τρομάξει τους δικούς της λαούς και άλλα έθνη με «ψεύτικες ρωσικές πυρηνικές απειλές». Κάλεσε τις ΗΠΑ να μετριάσουν την εχθρική ρητορική και τις πολιτικές τους, να σεβαστούν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας και να συνεργαστούν με την Μόσχαγια να αποφύγουν οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο πρέσβης προειδοποίησε επίσης ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να παράσχει ακόμη περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για τα συμφέροντα της Μόσχας και αυξάνει τον κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

photo pixabay

el.gr

Αφήστε μια απάντηση