Ξεκινά η μάχη που θα κρίνει τον πόλεμο: Μεταφορά 40.000 Ουκρανών στην Ζαπορίζιε με στόχο επίθεση σε Μελιτόπολη-Μπερντιάνσκ – Αν οι Ρώσοι χάσουν, τελείωσαν….

Συνετρίβη η πρώτη απόπειρα – Προσοχή σκληρές εικόνες

Ρωσία και Ουκρανία συσσωρεύουν τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις για την επόμενη μεγάλη μάχη η οποία μπορεί να κρίνει και την έκβαση του πολέμου. Ρωσικές στρατιωτικές πηγές μιλούν για 40.000 Ουκρανούς στρατιώτες που μεταφέρονται στην Ζαπορίζιε από το μέτωπο της Χερσώνας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι Ουκρανοί ετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας επίθεση με αρχικό στόχο την Μελιτόπολη. Στόχος είναι να χάσουν οι ρωσικές Δυνάμεις ολόκληρο το νότιο προγεφύρωμα όπως δείχνει και ο χάρτης στο τέλος του κειμένου.

Τελικός στόχος είναι η πόλη Berdyansk, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα!

Το WarΝews247 ανέφερε προ ημερών πως οι ρωσικές δυνάμεις συνέτριψαν την ουκρανική επίθεση στην περιοχή γεγονός που είχε ως συνέπεια την άμεση μεταφορά πολωνικών ενισχύσεων.

Διαβάστε επίσης: Μεταφέρονται 5.000 Πολωνοί στρατιώτες σε Ζαπορίζιε και Ugledar μετά την πρωτοφανή σφαγή των Ουκρανών – Καρέ καρέ ο θερισμός με Lancet και KUB

Οι Ουκρανοί το προσπάθησαν ήδη μία φορά και φαίνεται πως αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ο εχθρικός εξοπλισμός εντοπίστηκε από ένα από τα drones ρωσικών Δυνάμεων περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της κίνησης. Η οπτική επαφή σημειώθηκε 150 χλμ. από τη Μελιτόπολη στην περιοχή των οικισμών Kamyshevakh, Yurkovka και Gulyaipole.

Οι συντεταγμένες της τοποθεσίας των ουκρανικών στρατευμάτων δόθηκαν στο ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία. Πυρομαχικά Loitering (UAV-kamikaze) “Lancet” και “Cube” έπληξαν ταυτόχρονα τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας “Buk” και “Osa-AKM” στο πίσω μέρος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

Βίντεο με κατεστραμμένο όχημα “Bushmaster” δείχνει νεκρά μέλη της Λεγεώνας των Ξένων. Σύμφωνα με τους Ρώσους πρόκειται για Πολωνούς στρατιώτες.

Δείτε βίντεο-Προσοχή σκληρές εικόνες

Ετοιμάζουν επίθεση από Ζαπορίζιε σε Μελιτόπολη

Μετά την εκκένωση των κατοίκων της Χερσώνας από τη δεξιά όχθη του Δνείπερου, πολλοί Ρώσοι άρχισαν να μιλούν για παρόμοια εξέλιξη γεγονότων σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιοχής Ζαπορίζιε Yevhen Balitsky, αυτά τα μέτρα στην περιοχή του είναι πιθανά αλλά μόνο σε περίπτωση ειδικού κινδύνου.

Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα τέτοιο σενάριο. Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναλάβουν επιθετικές ενέργειες κατά της Μελιτόπολης, τότε η ρωσική ομάδα στη νότια κατεύθυνση της ειδικής επιχείρησης θα χωριστεί στη μέση.

Οι μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Χερσώνα και όλες οι συμμαχικές δυνάμεις δυτικά του αυτοκινητόδρομου E105 θα βρεθούν σε ημι-περικύκλωση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζιε θα εκτεθεί επίσης σε κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν προληπτικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών σχηματισμών στην περιοχή Ζαπορίζιε . Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης, Βλαντιμίρ Ρόγκοφ.

Σύμφωνα με τον Ρόγκοφ, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους στους οικισμούς Malye Shcherbaki και Danilovka, καθώς και στην πόλη Gulyaipole και σε ορισμένα προάστια της Ζαπορίζιε.

Επιπλέον επιβεβαίωσε το σενάριο για κτύπημα από Ζαπορίζιε προς Μελιτόπολη.

“Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξετάζουν διάφορες επιλογές για μια επίθεση στην πόλη Berdyansk, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα

Υπάρχουν πολλά σενάρια επίθεσης του ουκρανικού στρατού στο Berdyansk, τόσο μέσω Μελιτόπολης όσο και παράκαμψής της.

Μείζονος σημασίας σε αυτό το πλαίσιο είναι οι οικισμοί Vasilyevka και Tokmak, που βρίσκονται στο δρόμο του ουκρανικού στρατού», είπε.

Νωρίτερα, ο Rogov ανέφερε ότι λόγω των εξελίξεων στην Χερσώνα, περίπου 40.000 Ουκρανοί στρατιώτες αναμένεται να αναπτυχθούν στην Ζαπορίζιε εντός δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με τον Rogov, η διοίκηση του ουκρανικού στρατού επιδιώκει προφανώς να κόψει τη σύνδεση μεταξύ της περιφέρειας Χερσώνας και της Κριμαίας.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλης κλίμακας συντριβή των Ουκρανών στην Ζαπορίζιε – Προέλαση Ρώσων στο Ντονμπάς: Kατέλαβαν Mayorsk και Opitne – Περικυκλώνουν την Avdeeka

Βίντεο: Lancet εναντίον ουκρανικών στόχων

Η έκβαση του πολέμου θα καθοριστεί στην μάχη της Ζαπορίζιε

Η έκβαση του πολέμου θα αποφασιστεί στην περιοχή Ζαπορίζιε, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορούν να επιτεθούν μέσω του Δνείπερου στην περιοχή Χερσώνα. Αυτό ανέφερε ο στρατιωτικός ειδικός της Bild, Julian Röpke.

Σύμφωνα με τον Röpke, αποσύροντας τα στρατεύματα από τη Χερσώνα και ανατινάζοντας γέφυρες στον Δνείπερο, ο ρωσικός στρατός ουσιαστικά έβαλε τέλος στον πόλεμο στο νότο. Από εδώ και πέρα, ο ρωσικός στρατός μπορεί να αποκτήσει βάση στην ανατολική όχθη του Δνείπερου και ο ίδιος ο ποταμός, πλάτους περίπου ενός χιλιομέτρου, ως φυσικό φράγμα, θα χρησιμεύσει ως αξιόπιστη προστασία για αυτούς.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η προέλαση στο μέτωπο πιθανότατα θα τελειώσει στη Χερσώνα:

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Χερσώνας βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Δνείπερου, θα είναι δύσκολο για τον ουκρανικό στρατό να επιτεθεί στον εχθρό πέρα ​​από το ποτάμι , εξηγεί ο Repke.

«Πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν στην Ουκρανία 40 σκάφη, αλλά σαφώς δεν θα είναι αρκετά για τη διεξαγωγή ελιγμών μεγάλης κλίμακας στην ανατολική όχθη του Δνείπερου που κατέχει ο ρωσικός στρατός.

Ως αποτέλεσμα, η ουκρανική διοίκηση θα πρέπει να μεταφέρει έναν ολόκληρο στρατό, δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, περισσότερα από 200 χιλιόμετρα για να διασχίσει τον μεγαλύτερο ποταμό της χώρας.

Αυτή η επιχείρηση θα διαρκέσει για εβδομάδες. Το Κρεμλίνο θα έχει χρόνο για να προετοιμαστεί για την επόμενη επίθεση.

Αυτό σημαίνει ότι οι εχθροπραξίες θα κινηθούν στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, όπου ο ρωσικός στρατός έχει χάσει τα λιγότερο κατακτημένα εδάφη και όπου προετοιμάζεται για μια ουκρανική επίθεση εδώ και μήνες: συγκεκριμένα, την περιοχή Ζαπορίζιε.

Σε περίπτωση που η Ρωσία μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο αυτής της περιοχής, θα διατηρήσει τον χερσαίο της διάδρομο μεταξύ της Κριμαίας και της ηπειρωτικής χώρας.

Ωστόσο, εάν η Ουκρανία καταφέρει να διαπεράσει την αμυντική γραμμή στην περιοχή Ζαπορίζιε και να προχωρήσει στην Αζοφική Θάλασσα, αυτό θα είναι η αρχή του τέλους για τον ρωσικό στρατό σε όλη τη νότια Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας», είπε ο Repke.

Βίντεο: Κτύπημα Lancet κατά ουκρανικών στόχων

Δείτε τον χάρτη με το κτύπημα που ετοιμάζουν οι Ουκρανοί

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση