Πολεμικός ανταποκριτής των ρωσικών δυνάμεων: «Το Μπακχμούτ μετράει ημέρες πριν την κατάληψη»

Αδυνατούν να υποχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις

Στόχος στρατηγικής και ψυχολογικής σημασίας είναι για τις ρωσικές δυνάμεις ο έλεγχος της πόλης Σολεντάρ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk που καταλήφθηκε και πλέον επόμενος στόχος είναι το Μπακχμούτ που υπολογίζεται ότι απομένουν λίγες ημέρες πριν από τη απελευθέρωσή του.

«Το Σολεντάρ είναι στην πραγματικότητα τα βόρεια προάστια του πιο σημαντικού σημείου της ουκρανικής άμυνας – το Artemovsk (γνωστό και ως Μπακχμούτ)” ανέφερε στρατιωτικός αναλυτής των ρωσικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι ο οικισμός Μπακχμούτ είναι ένας κόμβος μεταφορών που προμηθεύει αρκετά ουκρανικά στρατεύματα.

Η καταστροφή αυτού του κόμβου είναι ένα από τους πιο σημαντικούς στόχους των ρωσικών στρατευμάτων στο δρόμο τους προς την επόμενη γραμμή άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – τον άξονα από την Andriivka στο Σλαβιάνσκ, πρόσθεσε.

Οι μάχες για το Σολεντάρ και το Μπακχμούτ είναι ακόμη πιο σημαντικές επειδή οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να συντρίψουν τις ετοιμοπόλεμες δυνάμεις των Ουκρανών στην περιοχή.

«Ο Zelensky συνεχίζει να αναπτύσσει δυνάμεις σε αυτό το μέτωπο, αποδυναμώνοντας άλλες περιοχές και επιτρέποντας στον ρωσικό στρατό να προετοιμαστεί για εχθροπραξίες σε άλλους τομείς της χειμερινής εκστρατείας», συνέχισε ο αναλυτής.

Δεν αποκλείεται η Ρωσία να πάρει τον έλεγχο των Μπακχμούτ και Σολεντάρ έως τα τέλη Ιανουαρίου 2023, καταλήγει ο πολεμικός ανταποκριτής.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το RT, οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τη διασταύρωση του αυτοκινητόδρομου E-40 Bakhmit – Σολεντάρ, γεγονός που αποκλείει την πιθανότητα υποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων.

Σχεδόν το 90% όσων αιχμαλωτίστηκαν επιστρατεύτηκαν από άλλες περιοχές.

Ήταν οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες που είπαν ότι οι διοικητές των λόχων και των ταγμάτων του ουκρανικού στρατού έφυγαν από την περιοχή στις 7 Ιανουαρίου και υποχώρησαν στη Minkovka, 20 χιλιόμετρα δυτικά του Soledar.

Στις 10 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδίαζαν να υποχωρήσουν από το Soledar.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Valery Zaluzhny, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι κρίσιμη και επέμεινε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν από την πόλη.

Νωρίτερα, ένας Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός υπέστη κολοσσιαίες απώλειες.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση