Αν έχεις λίγα καρότα & πατάτες, φτιάξε την πιο νόστιμη σούπα λαχανικών

Η πιο εύκολη συνταγή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους και κάθε ημέρα που περνά η θερμοκρασία γίνεται ολοένα και πιο χαμηλή, με το κρύο να είναι έντονο, ειδικά τις βραδινές ώρες. Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό για αυτή την περίοδο από μια ζεστή σούπα που θα σε ζεστάνει, θα σε ενυδατώσει και παράλληλα θα σε χορτάσει.

Το κρυολόγημα, η γρίπη και οι διάφορες ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση αυτή τη σεζόν, με την σούπα να αποτελεί την καλύτερη διατροφική επιλογή. Οι συνταγές για σούπα είναι αμέτρητες ωστόσο μπορείς πάντα να αυτοσχεδιάσεις, προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας σου.

Εμείς σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την πιο εύκολη, δοκιμασμένη συνταγή για σούπα λαχανικών με κοτόπουλο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Cozy Cook ® (@thecozycook)

H απόλυτη συνταγή για σούπα λαχανικών

Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μικρά κίτρινα κρεμμύδια
2 γογγύλια
3 μεγάλα καρότα
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 μέτριες πατάτες
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1 κουτί φασόλια κανελίνι, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 συσκευασία κατεψυγμένο σπανάκι
1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
Αλατοπίπερο
½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση: Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γυαλίσει. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα γογγύλια και τα καρότα και ανακάτεψε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να μαλακώσουν για περίπου 5 έως 7 λεπτά.

Πρόσθεσε το σκόρδο. Ρίξε το ζωμό, τις πατάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη και άφησε τη σούπα να πάρει μια βράση. Σιγόβρασε για 15 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, μετέφερε περίπου 3 φλιτζάνια ζωμό, σε ένα μπλέντερ και πολτοποίησε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, πρόσθεσε τα φασόλια, το σπανάκι και τον αρακά και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να ζεσταθούν τα φασόλια για περίπου 4 λεπτά. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι. Καλή απόλαυση!!

Πηγή κεντρικής: pexels.com

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση