«Κίνδυνος επεισοδίων! Αποφύγετε διαδηλώσεις»: Πρεσβεία των ΗΠΑ προς Αμερικανούς για Τέμπη

«Ορισμένες διαδηλώσεις έγιναν βίαιες».

Μία…«κρυφή» ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς ταξιδιώτες στην Ελλάδα έχει αναρτηθεί εδώ και λίγες ημέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της πρεσβείας, αλλά μόνο στην αγγλική έκδοση.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στον απόηχο της γενικότερης κατακραυγής που επικρατεί με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη.

Αναλυτικά:

«Η Hellenic Train ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης λόγω της σύγκρουσης τρένου στα Τέμπη της Ελλάδας την 1η Μαρτίου 2023. Απεργίες και διαδηλώσεις σχετικά με την τραγική αυτή καταστροφή έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου και πιθανόν να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον διαδηλώσεις ενδέχεται να γίνουν σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Ορισμένες διαδηλώσεις έγιναν βίαιες και οδήγησαν σε καταστροφή περιουσίας. Υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής με δακρυγόνα και κατά των ταραχών μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών.

Συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν χώρους διαδηλώσεων και να είναι πιο προσεκτικοί γύρω από τα πανεπιστήμια, τα γραφεία της Hellenic Train και περιοχές όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, όπου συνήθως πραγματοποιούνται διαδηλώσεις. Οι ακόλουθες απεργίες έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου 2023 (12:00 π.μ. έως 11:59 μ.μ.), εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά. Τα τρένα θα κάνουν 24ωρη απεργία.

Σε 24ωρη απεργία θα κάνει ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Αττικής/Πελοποννήσου. Οι ακόλουθες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου 2023: Στην Αθήνα, διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες στα Προπύλαια (Κέντρο Αθηνών) στις 12:00 μ.μ. και στην Πλατεία Συντάγματος στις 7:00 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένες διαδηλώσεις στην Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα) στις 6:30 μ.μ. και Πλατεία Αριστοτέλους στις 7:00 μ.μ.Παρακαλούμε παρακολουθήστε το www.apergia.gr καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για ειδοποιήσεις απεργιών της τελευταίας στιγμής και πληροφορίες επίδειξης.

Δείτε τις ενημερώσεις της Hellenic Train σχετικά με τις σιδηροδρομικές λειτουργίες.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν:

Αποφύγετε τους χώρους των διαδηλώσεων

Να είστε προσεκτικοί εάν απροσδόκητα βρίσκεστε κοντά σε μεγάλες συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες

Να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας

Κρατήστε χαμηλό προφίλ.Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις

Ελέγξτε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και επικοινωνήστε με την ταξιδιωτική σας εταιρεία για βοήθεια».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

https://www.el.gr/ellada/gegonota/kindynos-epeisodion-apofygete-diad/

Αφήστε μια απάντηση