ΑΡΘΡΑ 9 Ιούν 2023 - 19:12

Γ.Μ : Λίγο πρίν τον Άδη …

Γ.Μ : Λίγο πρίν τον Άδη …
Χαίρεται
Εν τω Άδη ουκ εστί μετάνοια.
 
Ο  Άδης είναι φυσικό και πνευματικό σκοτάδι ,του προκαλεί την θλίψη ,την κατάθλιψη ,τον πόνο ,όταν περιβάλλει τον  άνθρωπο ,την ψυχή του ,εν ζωή και μεταθάνατον.
 Εν ζωη ,είναι πρόγευση και υπάρχει δυνατότητα ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ όσο έχω ακόμα σώμα .
Όταν αποχωριστώ από το σώμα ,δεν υπάρχει δυνατότητα ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ,παρά μόνο από έξω ,από κάποιον άλλον  ,που θα στείλει τον Κύριο να με βγάλει .
Άδης  σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει σκοτισθεί  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ,δεν μπορεί να καταλάβει ,ούτε που είναι ,ούτε τι συμβαίνει ,ούτε έχει πλέον την δύναμη να βγεί , είναι αιχμάλωτος ,φυλακισμένος σε νοητά δεσμά και υποφέρει ,στενάζει .
Ο αμαρτωλός που χρόνισε στην αμαρτία , επιμένει στην αμαρτία του, πλανήθηκε ,την δέχθηκε ως  ορθή επιλογή και φυλακίστηκε σε αυτήν .
Δεν μπορεί να την αρνηθεί ,δεν έχει δύναμη να την πολεμήσει , αλλά και δεν θέλει ,δεν ήθελε ποτέ πραγματικά ,πλέον είναι δέσμιος του Άδη κατ επιλογή .
 

Έτσι στον Άδη ,δεν μπορεί μόνος του κανείς να στραφεί πρός τον Θεό χωρίς βοήθεια ,απλά περιμένει την παγίωση της κατάστασης του  που λέγεται ΚΟΛΑΣΗ .

Ο Άδης Εν ζωή .

 
Είναι τα γεγονότα που περιγράφονται ως ἔσται γὰρ τότε θλῖψις μεγάλη, οἵα οὐ γέγονεν …ω
Είναι τα γεγονότα που προφητεύει  και περιγράφει ο γέροντας  Ιωσήφ ,τα οποία θα συμβούν μέσα στον χρόνο απροσδόκητα 
Ξαφνικά και πολλούς ,τους περισσότερους ,θα μας πιάσουν στον πνευματικό ύπνο ,τα διαβάζαμε ,αλλά θα τα βιώνουμε και δεν θα το καταλαβαίνουμε σκοτισμένοι .
Θα τα ζούμε ,θα τα βιώνουμε και θα αδυνατούμε να τα ερμηνεύσουμε πνευματικά ,να δουμε τον Άδη ,αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Άδη ,δεν μπορείς να καταλάβεις ότι σε φυλάκισε..
 
 
Είναι η πρόγευση του σκοταδιού ,του πόνου ,του φόβου ,που θα ζήσουμε ,πρόγευση μιάς αιώνιας κατάστασης που μας περιμένει και μας δίνεται ως ευκαιρία αφύπνισης ,αν δεν ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ. 
Μέσα όμως στον Άδη και τον επίγειο  ,μέσα στα τρομερά στα θλιβερά γεγονότα , που θα επιτρέψει και επιτρέπει μέσα στην ανθρώπινη ιστορία ο Θεός είναι δύσκολη  ,αλλά όχι ακατόρθωτη η ΜΕΤΑΝΟΙΑ .
Ως λαός ο Θεός ,θα επιτρέψει να κατέβουμε στον Άδη .
 
Έτσι θα νοιώθουμε ,αυτό θα βιώνουμε μέσα μας ,όταν θα συμβαίνουν οι προφητείες του γέροντα Ιωσήφ .
Αυτό χρειάστηκαν να πάθουν ο Αδάμ και η Εύα να κατέβουν στον Άδη και να περιμένουν τον Κύριο να του απλώσουν τα χέρια ,για να τους βγάλει .
‘Οταν μετά την σταύρωση κατέβηκε στον Άδη και κήρυξε ,ελευθέρωσε ,ανέβασε πάνω ,κόσμο και κοσμάκη στον παράδεισο .
Αυτοί που τον ακολούθησαν είχαν ακόμα δυνατότητα επιλογής ,δεν είχαν πλήρως σκοτισθεί ,αλλά δεν μπορούσαν, ήταν αδύνατο  να βγουν μόνοι τους .
 
 
Αδάμ που εί 
 
Πάμε για επαναληπτικές εκλογές ,έχουμε μπει στην  πολιτειακή ανωμαλία ; ο χρόνος θα δείξει .
Αρχίζει η κάθοδος στον Άδη ; αρχίζουν τα γεγονότα που προφήτευσε ο γέροντας Ιωσήφ ; 
Για εμάς ένα πράγμα είναι σημαντικό ,να παραμείνουμε ξύπνιοι ,να παρακολουθούμε τις καταστάσεις ,να μείνουμε όσο μπορούμε κοντά στον Τριαδικό Θεό μας ,να συντηρούμε το ΦΩΣ στην καρδιά .
Ώστε όταν μέσα στα γεγονότα έλθει ο Κύριος και φωνάξει . Αδάμ, που εί ; να τον αναγνωρίσουμε και να του δώσουμε τα χέρια για να μας βγάλει .
 
Κάτι λείπει …
 
Αν αναρωτηθώ γιατί αυτοί που είναι στον Άδη ,ζουν μέσα στον θύμο ,στην θλίψη ,στην κακία 
Μόνο το πονηρό σκέφτονται και το συμφέρον τους ,πολλαπλασιάζουν συνέχεια την περιουσία τους και αρρωσταίνουν όταν κάποιος τους περάσει σε πλούτο ,έχουν φαινομενικά τα πάντα ,αλλά κάτι τους λείπει …
Τα δεσμά του Άδη ,οι πύλες του Άδη ,είναι πανίσχυρα απέναντι στον άνθρωπο ,τον φυλακίζουν και τον δένουν ,είναι νοητά ,αλλά και πραγματικά .
Μας δίνει ο Θεός την ευκαιρία να τα βιώσουμε εν ζωή και να τα απαρνηθούμε με την Βοήθεια του και την Χάρη του ή να τα επιλέξουμε και να πάρουμε τον δρόμο που επιλέξαμε ,για το σκοτάδι .
 
 Α Θεσ. 5,2   ἡ ἡμέρα Κυρίου ὡς κλέπτης ἐν νυκτὶ οὕτως ἔρχεται.
 
Αν δεν κατέβω  πλήρως  στον Άδη ,στο ΨΕΜΑ ,την ΠΛΑΝΗ ,το ΣΚΟΤΟΣ ,αν δεν επιτρέψει ο Θεός  να με αγκαλιάσει το σκοτάδι .
 Δεν πρόκειται να κατανοήσω την απόλυτη ανάγκη που έχω για την βοήθεια του Κυρίου 
να να με βγάλει στο ΦΩΣ ,στην ΑΛΗΘΕΙΑ .
 
 
Α Θεσ. 5,3         ὅταν γὰρ λέγωσιν, εἰρήνη καὶ ἀσφάλεια, τότε αἰφνίδιος αὐτοῖς ἐφίσταται ὄλεθρος
ὥσπερ ἡ ὠδὶν τῇ ἐν γαστρὶ ἐχούσῃ, καὶ οὐ μὴ ἐκφύγωσιν.
 
 Διότι, όταν οι άνθρωποι λέγουν, “τώρα υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια”. τότε έρχεται ξαφνικός εις αυτούς ο όλεθρος, όπως έξαφνα έρχεται και η ωδίνη του τοκετού εις την έγκυον.
 Ετσι και οι άνθρωποι αυτοί δεν θα αποφύγουν την καταστροφήν.
 
 
Κύριε Ιησού Χριστέ ελεησόν με.
 
Από τον Άδη ο Κύριος δεν τους έβγαλε όλους ,δεν τους βγάζει όλους , όσους μόνο το  ήθελαν και τον πίστεψαν όσους τον ακολούθησαν και τον ακολουθούν , με την καρδία τους ,με την ψυχή τους…
Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση