Τακτική Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιούν οι Ρώσοι!!! Δείτε τι έκαναν στους Ουκρανούς, vid

Θα την προσαρμόσουν στο μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης…

Την περασμένη εβδομάδα, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν μια κάπως… ανορθόδοξη τακτική εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου, φορτώνοντας ένα αιχμάλωτο ουκρανικό τανκ με εκρηκτικά και στέλνοντάς το μη επανδρωμένο προς τις εχθρικές γραμμές, για να πυροδοτηθεί!

Συγκεκριμένα, τα ρωσικά στρατεύματα γέμισαν ένα ουκρανικό τανκ με 6 τόνους εκρηκτικών και το έστειλαν προς τα ουκρανικά στρατεύματα χωρίς οδηγό, σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ Romanov.

Το βίντεο φέρεται να τραβήχτηκε κοντά στο Maryinka, ένα χωριό κοντά στο Ντόνετσκ:

 

Νωρίτερα αυτό το έτος, Ρώσοι μηχανικοί μάχης χρησιμοποίησαν ένα παρόμοιο τέχνασμα για να διαλύσουν ένα ουκρανικό ισχυρό σημείο, χρησιμοποιώντας ένα θωρακισμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων MT-LB φορτωμένο με βόμβες αεροσκαφών.

Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις, ο απόστρατος αξιωματικός του ρωσικού ναυτικού και στρατιωτικός αναλυτής, Vasily Dandykin, παρατήρησε ότι τέτοιες τακτικές δεν είναι κάτι καινούργιο, επισημαίνοντας ότι μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους φορτωμένα με εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν ήδη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνοντας ότι η Ρωσία διαθέτει ήδη drones εξοπλισμένα με αντιαρματικούς πυραύλους και αυτόματους εκτοξευτές οβίδων, ο Dandykin υποστήριξε ότι τα επίγεια drones καμικάζι είναι απίθανο να γίνουν σύνηθες φαινόμενο.

Ο αναλυτής παρατήρησε ότι οι επιθέσεις καμικάζι χρησιμοποιούνται κυρίως από αερομεταφερόμενα και ναυτικά drones, σημειώνοντας πώς η Ουκρανία προσπάθησε πρόσφατα να χρησιμοποιήσει τον τελευταίο τύπο όπλων για να επιτεθεί σε ρωσικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα και στο ρωσικό λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Όσο για το είδος των χερσαίων drones που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο πεδίο της μάχης στο μέλλον, ο Dandykin εκτίμησε ότι αυτά τα μη επανδρωμένα οχήματα πιθανότατα θα ελέγχονται εξ αποστάσεως (ή θα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη) και θα έχουν σχεδιαστεί για επαναλαμβανόμενη χρήση, χτυπώντας τον εχθρό με όπλα αντί απλά να ανατινάζονται.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr

Αφήστε μια απάντηση