Ο Πούτιν λέει σε νέους αποφοίτους στρατιωτικών ακαδημιών ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι Satan 2 είναι σύντομα έτοιμοι να εκτοξευθούν
Κανείς στην γη δεν μπορεί να σκεφθεί τι έρχεται τους επόμενους μήνες.
Ακολουθούν περισσότερες από τις παρατηρήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τη νέα γενιά βαλλιστικών πυραύλων Sarmat με πυρηνική ικανότητα της Ρωσίας που είναι έτοιμοι για μάχη.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat της Ρωσίας, ικανοί να φέρουν 10 ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές, θα είναι σύντομα έτοιμοι για μάχιμη υπηρεσία, καθώς ο υπουργός Άμυνας του επέμεινε ότι η Δύση διεξάγει «πραγματικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας.
Σε μια ομιλία του σε νέους αποφοίτους στρατιωτικών ακαδημιών, ο πρόεδρος είπε ότι το «πιο σημαντικό καθήκον» ήταν η ανάπτυξη της «τριάδας» των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, αυτών που εκτοξεύτηκαν από ξηρά, θάλασσα ή αέρα, την οποία περιέγραψε ως «βασική εγγύηση της Ρωσίας. στρατιωτική ασφάλεια και παγκόσμια σταθερότητα».
«Ήδη περίπου οι μισές από τις μονάδες και τους σχηματισμούς των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων είναι εξοπλισμένες με τα πιο πρόσφατα συστήματα Yars και τα στρατεύματα επανεξοπλίζονται με σύγχρονα πυραυλικά συστήματα με την υπερηχητική κεφαλή Avangard», είπε ο κ. Πούτιν. Οι πρώτοι εκτοξευτές Sarmat θα τεθούν σε υπηρεσία μάχης «στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε.
Παρά το ρωσικό πυρηνικό δόγμα που δηλώνει ότι η Μόσχα δεν πρέπει να χτυπήσει πρώτα εκτός εάν απειληθεί η «αυτή η ύπαρξη» του κράτους.
Ο Πούτιν έχει συχνά εκδώσει πυρηνικές απειλές από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είχαν «καμία ευκαιρία» στην τρέχουσα αντεπίθεσή τους και ότι η Ρωσία δεν είχε καμία ανάγκη να καταφύγει σε πυρηνικά όπλα.
Ο νέος πύραυλος Sarmat έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί πυρηνικά πλήγματα σε στόχους που βρίσκονται χιλιάδες βλήματα μακριά στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ευρώπη. Ωστόσο, η ανάπτυξή του προχώρησε πιο αργά από ό,τι είχε προγραμματιστεί, με τη Ρωσία να έχει δηλώσει τον περασμένο Απρίλιο ότι θα τεθεί σε εφαρμογή.
Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, τότε επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, είπε τότε ότι οι πύραυλοι θα αναπτυχθούν με μονάδα στην περιοχή Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, περίπου 1.860 μίλια ανατολικά της Μόσχας.
Ο κ. Rogozin είπε ότι θα τοποθετηθούν στις ίδιες τοποθεσίες και στα ίδια σιλό με τους πυραύλους Voyevoda της σοβιετικής εποχής που αντικαθιστούν, χαιρετίζοντας το νέο «υπερ-όπλο» ως ένα ιστορικό γεγονός που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών και των εγγονιών της Ρωσίας. τα επόμενα 30-40 χρόνια.
Εν τω μεταξύ, διεθνείς ηγέτες κατέβηκαν σε μια διάσκεψη του Λονδίνου με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, όπου ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ισχυρίστηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν «πολύ υποστηρικτικό» εάν επιτρεπόταν στο Κίεβο να παρακάμψει μια βασική απαίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ο Σουνάκ υπόσχεται στήριξη 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκλειδώσει το δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ουκρανία
Ο Rishi Sunak χρησιμοποίησε τη σημερινή διάσκεψη του Λονδίνου για να αποκαλύψει μέτρα, συμπεριλαμβανομένων 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόσθετων βρετανικών εγγυήσεων για να ξεκλειδώσει ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ουκρανία.
Αυτό περιλαμβάνει δέσμευση 20 εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση της πρόσβασης στον Οργανισμό Πολυμερών Εγγυήσεων Επενδύσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος παρέχει ασφάλιση πολιτικού κινδύνου για έργα.
Επιπλέον, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι το μπλοκ θα παράσχει στην Ουκρανία 50 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2024-27, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πρόσφερε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη βοήθεια.
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock δήλωσε ότι το Βερολίνο προσφέρει επιπλέον 381 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια το 2023.

Αφήστε μια απάντηση