ΑΡΘΡΑ 25 Ιούν 2023 - 19:07

Γ.Μ. : Ecclesia club Nike “Members only”

Γ.Μ. : Ecclesia club Nike “Members only”
Χαίρεται
 
Ματθ. 6,24        Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ.
 
Είτε το Θέλω ,είτε όχι ,χρειάζομαι Κύριο και πρέπει να διαλέξω Κύριο ,η επίγεια ζωή είναι ο χρόνος που μου δίνεται για να διαλέξω .
Να διαλέξω τον Κύριο που με αφήνει πλήρως ελευθερό να κάνω ότι θέλω στην αρχή ,στην ασυδοσία  και μου φοράει τα βραχιολάκια ,χωρίς να το καταλάβω  …
Η να διαλέξω τον Κύριο που θα με κάνει αχρείο δούλο ,θα με μαστιγώσει ,θα με  παιδεύσει στην αρχή για να με στρώσει  και μετά θα με αφήσει ελευθερό .
Στο τέλος ,εγώ θα τον κυνηγάω από πίσω όταν θα καταλάβω ότι αυτός που με παίδευε με αγαπούσε .
 
Οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ.
 
Είναι ελεύθερή η  επιλογή  Κυρίου ,αλλά είναι  σίγουρο ότι  χρειάζομαι  καθοδήγηση ,έναν οδηγό ,έναν Κύριο θα που θα με οδηγήσει στο ΦΩΣ ή στο σκοτάδι .
Είμαι πρόβατο χρειάζομαι  ποιμένα και τον διαλέγω μόνος μου ,.Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· να απαρνηθώ τον εαυτό μου και να δουλωθώ στον Χριστό ,δια των Μυστηρίων και όχι απλά σε κάποιον γέροντα ή τον γραμματέα του γέροντα .
 
ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ OTI EIMAI ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ .
 
Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας ,ο βολεμένος , ο επιχειρηματίας, πολιτικός ,δημόσιος υψηλόβαθμος ιδιωτικός ή δημόσιος και ο  βολεμένος πολιτικάντης που δεν ελεεί ούτε τον άγγελο του και συσσωρεύει πλούτο  , είναι ο άνετος ,είναι ο εν αγνοία του δούλος  δουλεύειν τω μαμωνᾷ που πάει στην καταστροφή ,είναι ο ψυχικός ,ο σαρκικός .
Ο βασανισμένος μεροκαματιάρης , ο άστεγος , ο ταλαίπωρος ,δεν είναι ότι δεν μπορεί να πλουτίσει ,αλλά αρνήθηκε τον αφέντη που δίνει τα πολλά και διάλεξε αυτόν με τα λίγα ,με την ΚΑΡΔΙΑ του 
Είναι ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ  Θεῷ δουλεύειν που δεν το βλέπουμε ,αλλά συνομιλεί με τον Κύριο ,με την καρδιά του .
 
 
Κύκλω οι ασεβείς περιπατούσι·
Κυριακή ,η ημέρα του Κυρίου  ,όλα έτοιμα  στον ναό ,η Θεία λειτουργεία 06:45 το πρωί ξεκινάει  .
Ο  ναός σχεδόν άδειος ,δεν το θεωρώ απαραίτητο ως επίτιμος να πάω νωρίς, 
 οι δούλοι  που μπαίνουν ή κυκλοφορούν μέσα , δεν καταλαβαίνουμε που είμαστε και σε τι συμμετέχουμε .
Έτσι ,μιλάμε ,συζητάμε ,προσκυνάμε τις εικόνες ,ενώ ακούγεται ο εξάψαλμος ,που θα έπρεπε να είμαστε  όρθιοι  προσηλωμένοι σε αυτόν ,ούτε τον σταυρό σου δεν κάνεις στον εξάψαλμο .
Τα τραπεζάκια με τα κόλλυβα στην θέση τους και ο υπάλληλος του γραφείου κηδειών κάποια στιγμή μέσα στην Θεία λειτουργεία τα φέρνει άνετος στον σολέα .
Κυριακή ,αναστάσιμη ημέρα ,γιορτάζουμε την ανάσταση του Κυρίου μας , εμείς οι δούλοι ,σύμφωνα με τους κανόνες των οικουμενικών συνόδων ,δεν κάνουμε μετάνοιες και γονυκλισίες την Κυριακή αλλά δεν μας το έχει πει κανείς ,σάμπως θα τον ακούγαμε .
Ξεκινώντας από το τέλος του  εσπερινού  του Σαββάτου ,έως και την αρχή του  εσπερινού  της Κυριακής.
Ούτε και μνημόσυνα επιτρέπονται ,για αυτό είχαν κάνει αγώνα οι Κολλυβάδες πατέρες ,αλλά προέχουν τα ψώνια του Σαββάτου και οι καλεσμένοι δεν μπορούν άλλη μέρα και έτσι ενώ γιορτάζουμε την ανάσταση κάνουμε και μνημόσυνα …,
Κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας  υπάρχει συνεχώς προσέλευση ειδικά στο τέλος  
Γυρνάμε, περιφερόμαστε  παρελαύνοντας ,να δουν την ευσέβεια μας ,το κομποσκοίνι μας ,στον σολέα  προσκυνούμε  τις εικόνες   που ειδικά εκεί ,επιτρέπεται μόνο στους ιερείς να προσκυνούν και όχι στους λαϊκούς .
Δεν είναι μόνο η αργή προσέλευση ,αλλά και η ασέβεια ,η γενική συμπεριφορά μας την ώρα του μεγαλύτερου ,γεγονότος που συμβαίνει σε όλο το σύμπαν .
 
Ψαλμός 81.6  Ἐγὼ εἶπα θεοί ἐστε καὶ υἱοὶ Ὑψίστου πάντες. 
 
Η κυριακάτικη Θεία λειτουργία ,η Θεία λειτουργία   γενικά  ,όπου  προετοιμαζόμαστε  πνευματικά να λάβουμε την ΖΩΗ ,το σώμα και το αίμα  του  Χριστού 
Είναι το κρισιμότερο γεγονός  της ζωή ενός Χριστιανού . και θα το καταλάβουμε όταν θα φεύγουμε από αυτόν εδώ τον κόσμο  αν λάβαμε ή δεν λάβαμε σώμα και αίμα Χριστού και πόσο το καταλάβαμε .
Ο ναός ,τα Μυστήρια ,είναι η προετοιμασία της ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗΣ ενός συνυδητοποιημένου ασθενή δούλου σε αδελφό ,σε φίλο του Χριστού ,σε Υιό του Θεού .
Ψαλμός 81,7  ὑμεῖς δὲ ὡς ἄνθρωποι ἀποθνῄσκετε καὶ ὡς εἷς τῶν ἀρχόντων πίπτετε.
 
Δυστυχώς όλο και περισσότερο  ,οι άρρωστοι δούλοι  που μπαίνουμε μέσα στην εκκλησία , καβαλάμε το καλάμι  και θεωρούμε τους εαυτούς μας ως επίτιμους καλεσμένους  του Μεγάλου Δείπνου .
Δεν έχουμε σεβασμό , δεν έχουμε φόβο Θεού  , αντίθετα έχουμε  κοσμική έπαρση ,επειδή είμαστε βολεμένοι και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα .
Έχουμε  όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα ,αυτό της  πώρωσης ,της νέκρωσης ,που προκαλεί η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ .
Δεν νοιώθουμε την άκτιστη ενέργεια του ναού ,των Μυστηρίων ,δεν μας ακουμπά στην καρδιά ,είναι παγωμένη ,είναι πέτρα ,δεν νοιώθουμε την κάθαρση ,την κάψα ,το ΦΩΣ .
Ταπείνωση είναι να μπεις στην Θεία λειτουργεία ,εστω και καθυστερημένος ,με σκυμμένο κεφάλι να πάς στην θέση σου κατευθείαν , απαρατήρητός  ,χωρίς να παρελαύνεις και να παλέψεις να νοιώσεις αυτές τις ενέργειες της Χάρης ,του άκτιστου φωτός ,που διαχέονται ,ως άπλετό ΦΩΣ 
 
Ματθ. 22,12 .   καὶ λέγει αὐτῷ· ἑταῖρε, πῶς εἰσῆλθες ὧδε μὴ ἔχων ἔνδυμα γάμου; ὁ δὲ ἐφιμώθη.
 
Μετά φόβου Θεοῦ, πίστεως καί ἀγάπης προσέλθετε ,είναι κατάσταση που προετοιμάζεις κατά την διάρκεια της ζωής σου ,κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργείας 
Ώστε  όταν φτάσω  ο άνθρωπος  εμπρός στο Μυστήριο των Μυστηρίων ,όταν συμμετέχω στα Μυστήρια να αντιλαμβάνομαι όσο το δυνατό , ότι είμαι δούλος και όχι επίτιμος καλεσμένος .
 
Ρωμ. 2,24.   τὸ γὰρ ὄνομα τοῦ Θεοῦ δι᾿ ὑμᾶς βλασφημεῖται ἐν τοῖς ἔθνεσι, καθὼς γέγραπται.
 
Δεν είναι μόνο ότι εμείς οι  δούλοι που αυτοδικαιωμένοι προσερχόμαστε ως επίτιμοι καλεσμένοι  στα φοβερά Μυστήρια .όποτε και όπως θέλουμε  ,με καμία διάθεση να ακούσουμε και να διορθωθούμε .
Δεν είναι ότι  βεβηλώνουμε ,βλασφημούμε τα Μυστήρια ,τον χώρο με την συμπεριφορά μας ,την στάση μας .
Αλλά εμποδίζουμε και τους αληθινούς προσκυνητές  εσταυρωμένους ,να εισέλθουν .
Σε αυτή την κατάσταση μερίδιο ευθύνης έχουν και οι κληρικοί που μερικώς ή πλήρως αδιαφορούν  για το ποίμνιο και την στάση του .
 
Δεν γίνεται σε έναν ναό ,να κάνεις προεκλογική εκστρατεία .
 
 
Π .Αθανάσιος Μυτιληναίας : Απόσπασμα από κήρυγμα του Η στάση του Χριστιανισμού έναντι των κοινωνικών προβλημάτων   .
 

Χριστιανικά κόμματα ,αδιανόητο αδελφοί μου ….εγώ σας μιλώ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ πράγμα . όποιος θέλει ας το δεχτεί .ο Χριστιανισμός πρεπει να υπάρχει ανεξάρτητα από κοινωνικά συστήματα .

Το πλήρωμα έχει θέμα ,χρειάζεται βοήθεια  και αλλαγή ενεργεί σαν κλειστό club only for members 
Με τις αυθεντίες  εις βόθυνον να μην επιδέχονται καμία αμφισβήτηση ,όσο πιο ψηλά τόσο πιο απρόσιτοι .
Η  συκή δεν καρποφορεί .εμποδίζει την είσοδο  και θα ξεραθεί  συν τω χρόνο ,παραχρήμα ,γιατί δεν κάνει καρπούς παρά το ότι είναι φουντωτή  …
Είναι όπως στον καιρό των φαρισαίων και των γραμματέων ,των Σαδδουκαίων και των νομικών ,που ήταν άδειοι από περιεχόμενο ,άκαρποι αλλά φουντωτοί σαν παγώνια ,από πίσω και οι μαθητές τους. 
 
 Ecclesia club,Members only Tώρα και με κόμμα Nike….
 
Αν τα βλέπεις ,τα καταλαβαίνεις ,τα βιώνεις όλα αυτά .νοιώσε ευλογημένος ,πιάσε μιά γωνία ,μία κολόνα  ,δείξε σεβασμό γίνε παράδειγμα
 πρόσεξε γιατί τα ζιζάνια και τα σκάνδαλα μην σε ρίξουν  και μιλήσεις  ,με την στάση ,συμπεριφορά  διδάσκεις περισσότερα .
κάνε προσευχή και άσε τον Κύριο ,έχει τρόπο να τα διορθώσει και αν σε χρειαστεί ,πάλι έχει τρόπο να σε καλέσει να βοηθήσεις την οικονομία του ,ως δούλος αχρείος που σου κάνει χάρη και όχι , δεν μας χρωστάει τίποτα του χρωστάμε τα πάντα ,
Μα πάνω από όλα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ψυχής μας μέσα στην  Χάρη του ,δεν αλλάζουμε εμείς ,ίδιοι παραμένουμε ,απλά πλέον  είμαστε μέσα στο ΕΛΕΟΣ του να μας προστατεύει . ..
 
 
Όμως τώρα είναι ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΓΑΝ . 
 
 
Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας 
 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση