Απέρριψε το ΡΩΣΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ για την Μαριούπολη ο Ζελένσκι – Κλιμακώνει τις επιθέσεις η Μόσχα

Συνεχίζεται το κύμα επιθέσεων

Η Ουκρανική κυβέρνηση απέρριψε το ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοσης της Μαριούπολης, ενώ υπάρχει κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σχεδόν σε όλα τα μέτωπα.

Πέρα από το μέτωπο της Μαριούπολης, είναι εμφανές ότι η Μόσχα σφίγγει τον κλοιό γύρω από το Κίεβο και έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί εξελιγμένους, υπερηχητικούς πυραύλους, πιθανόν σε μία κίνηση να εξαναγκάσει τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνθηκολόγηση το ταχύτερο

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ

Τελεσίγραφο έστειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην Ουκρανία αναφορικά με την παράδοση της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το τελεσίγραφο είναι λίγων ωρών και λήγει το πρωί της Δευτέρας.

«Oι αρχές της Μαριούπολης έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή και να περάσουν στο πλευρό του λαού, αλλιώς το στρατιωτικό δικαστήριο που τους περιμένει θα είναι απλά πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που τους αξίζει για τα τρομερά εγκλήματά τους, τα οποία η ρωσική πλευρά τεκμηριώνει πολύ προσεκτικά», δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρουτης Διοίκησης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

«Περιμένουμε επίσημη γραπτή απάντηση από την ουκρανική πλευρά πριν από τις 5 π.μ. αύριο, δηλαδή στις 21 Μαρτίου, σε όλες τις προτάσεις της ρωσικής πλευράς για ανθρωπιστικούς διαδρόμους, προκειμένου να διασωθούν οι κάτοικοι της Μαριούπολης και οι υποδομές της πόλης.

el.gr

Αφήστε μια απάντηση