Μεγάλη φωτιά στο Τσερνόμπιλ – Προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες

«Μικροσωματίδια έχουν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα και μεταφέρονται με τον άνεμο σε μεγάλες αποστάσεις απειλώντας με ραδιενέργεια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Βουλή της Ουκρανίας προς τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω της πυρκαγιάς που κατακαίει την περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής της Ουκρανίας στο Twitter πάνω από 10.000 εκτάρια δάσους καίγονται στη ζώνη του Τσερνόμπιλ, ενώ υπάρχει προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ραδιενέργεια.

«Λόγω της κατάστασης μικροσωματίδια έχουν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα και μεταφέρονται με τον άνεμο σε μεγάλες αποστάσεις απειλώντας με ραδιενέργεια την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρεται στο σχετικό tweet.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως «λόγω των ανέμων και του ξηρού καιρού, η ένταση στην περιοχή των πυρκαγιών οδηγεί σε μεγάλες φωτιές που είναι πρόκληση ακόμα και σε εποχές ειρήνης. Οι φλόγες μπορεί να καλύψουν τα σημεία όπου βρίσκονται τα πυρηνικά απόβλητα στη ζώνη του Τσερνόμπιλ. Οι καταστροφικές συνθήκες μπορεί να αποφευχθούν μόνο από τις ρωσικές δυνάμεις, αν αποδεσμεύσουν την περιοχή».

Μεγάλη φωτιά στο Τσερνόμπιλ – Προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες

Αφήστε μια απάντηση